PROVA SUPERADA

Nadal passa amb comoditat a vuitens a Austràlia

  • El número 2 mundial es desfà del britànic Norrie i s’enfrontarà en la pròxima ronda a Fognini.

Nadal passa amb comoditat a vuitens a Austràlia
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Prova superada per a Rafael Nadal que s’ha classificat per als vuitens de final de l’Open d’Austràlia al desfer-se de Cameron Norrie per 7-5, 6-2 i 7-5. Els problemes d’esquena que arrossega el tennista balear, des de fa dues setmanes, no s’han notat sobre la pista davant el tennista britànic (67 mundial).

«Estic content, les sensacions han sigut bones, però he de continuar millorant. Espero estar llest per a dilluns», ha valorat Nadal en una Rod Laver Arena buida de públic aquest dissabte pel nou confinament decretat pel govern australià a Melbourne, després de l’aparició de 13 positius de Covid-19 a l’hotel Holiday Inn de l’aeroport.

Norrie ha aguantat el pols a Nadal durant els 48 minuts del primer set, fins i tot ha fet el primer ‘break’ (3-2), però el número 2 mundial ha reaccionat immediatament per trencar-l’hi en el següent joc en blanc i una altra vegada en l’últim per emportar-se la mànega.

La segona ha sigut més còmoda. Nadal ha mantingut la regularitat i el ritme que més li convenia per apuntar-se-la cedint només dos jocs. En la tercera Norrie ha mantingut la igualtat al marcador fins al 5-5, però Nadal ha tancat el partit amb un ‘break’, en el primer ‘match ball’ després de 2 hores i 13 minuts.

Salt de nivell

Nadal accedeix per 14a vegada als vuitens de final de l’Open d’Austràlia que ha guanyat per única vegada el 2009. El seu pròxim rival serà l’italià Fabio Fognini que ha derrotat l’australià Alex De Miñaur per 6-4, 6-3 i 6-4. Un salt de nivell que posarà realment a prova la seva esquena per conèixer realment les seves possibilitats en el torneig en el qual aspira a conquerir el seu 21è Grand Slam.

Feliciano López ha sigut eliminat pel tennista rus Andrey Rublev (7-5, 6-2 i 6-2). El tennista de Toledo deixa a Melbourne un rècord de 75 Grand Slams consecutius i, als seus 39 anys, el del tennista més veterà en guanyar un partit d’aquest nivell des de l’australià Ken Rosewall el 1974 quan, a la seva mateixa edat, va accedir a la final de Wimbledon que va perdre davant un jove de 19 anys, anomenat Jimmy Connors.

Medvedev, s’embolica

La jornada ha estat a punt d’acabar malament per a Daniil Medvedev, quart favorit del torneig, que ha necessitat els cinc sets, com els va passar el dia anterior a Novak Djokovic i Dominic Thiem, per desfer-se del serbi Filip Krajinovic (29 mundial) per 6-3, 6-3, 4-6, 3-6 i 6-0.

El tennista rus es va relaxar després de guanyar els dos primers sets amb facilitat i després que Krajinovic igualés el marcador, el seu entrenador, el francès Gilles Cervara, va marxar de la grada enfadat per l’actuació del seu pupil. Medvedev no va cedir ni un joc més en el cinquè set. «Se’n va anar per deixar-me sol en el moment de guanyar», va dir amb sarcasme Medvedev, que porta 17 victòries consecutives des que va acabar l’any guanyant a Paris-Bercy i el Masters.

Matinada amb Muguruza

Notícies relacionades

Diumenge a la matinada (01.00 hores, Eurosport), Garbiñe Muguruza saltarà en el primer torn de la Rod Laver Arena per buscar el seu pas als quarts de final davant la japonesa Naomi Osaka, ex número 1 mundial i campiona de l’Open d’Austràlia el 2019. Serà el primer duel de les dues tennistes que a Melbourne encara no han cedit un set i només porten perduts 10 i 11 jocs respectivament.

Veure els resultats de la jornada i el programa de diumenge a la web de l’Open d’Austràlia.