EL PRIMER GRAN TORNEIG DE L’ANY

Dia de rècords a l’Obert d’Austràlia

Carlos Alcaraz es converteix amb 17 anys, 9 mesos i 3 dies en el més jove tennista nascut després del 2000 a guanyar en el debut d’un Grand Slam.

El pupil de Juan Carlos Ferrero aconsegueix a Melbourne el que no van aconseguir Djokovic ni Federer, en aquest cas a Roland Garros.

Feliciano López suma amb 39 anys 75 presències en tornejos del primer nivell.

Dia de rècords a l’Obert d’Austràlia
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz no havia nascut quan Feliciano López ja havia jugat cinc Grand Slams. Aquest dimarts els dos tennistes van celebrar dos rècords molt especials i diferents. El tennista murcià es va convertir, amb 17 anys, 9 mesos i 3 dies, en el jugador més jove nascut després del 2000 que debuti i guanyi en un torneig de Grand Slam, mentre que el veterà tennista toledà va augmentar el seu rècord de presències consecutives amb 75 participacions des del torneig de Roland Garros del 2002.

«M’he despertat molt nerviós i no m’he tret els nervis fins a jugar el partit», explicava Alcaraz després de la seva petita proesa al guanyar l’holandès Botic van de Zanschulp, que venia de la prèvia com ell (6-1, 6-4, 6-4). Una proesa que se li va escapar al mateix Roger Federer, que va perdre en la seva estrena a Roland Garros el 1999, amb 17 anys, 9 mesos i 16 dies, o a Novak Djokovic, que va caure a l’Obert d’Austràlia del 2005, amb 17 anys, 7 mesos i 261 dies.

Piropos de Nadal

Com Alcaraz, sí que ho va aconseguir Rafael Nadal, que va guanyar en el seu debut a Wimbledon el 2003, passant tres rondes. L’actual número 2 mundial destacava a Austràlia l’èxit d’Alcaraz. «És molt jove i molt bo. Crec que tindrà un gran futur perquè és humil, treballador i té passió», el piropejava el jugador balear.

La precocitat d’Alcaraz l’ha convertit en referent del futur del tennis espanyol i hereu de Nadal. Aquesta pressió és la que intenta evitar el seu entrenador, Juan Carlos Ferrero, que coneix, en pròpia persona, la situació que viu el seu pupil. «Cal anar pas a pas, sense precipitar-se i tocant de peus a terra», diu l’ex número 1 mundial i campió de Roland Garros.

Ambició de número 1

Alcaraz està sota els focus de la premsa internacional després de ser elegit l’any passat com a millor debutant del circuit. En dos anys la progressió d’Alcaraz reforça les seves il·lusions. Del 597 mundial ha saltat fins al 136. «No escolto aquestes comparacions amb Nadal», recalca Alcaraz, que, de tota manera, no oculta la seva ambició per «ser número 1 mundial i guanyar Grand Slams». 

«Pot ser un gran any per a ell. S’ha entrenat molt dur, ha fet un gran pas i sap que ja pot jugar davant qualsevol contrincant al circuit. Té molt gana, és jove i està preparat», destaca Ferrero.

Si per a Alcaraz el camí només ha fet que començar, per a Feliciano López (Toledo, 1981) és l’oposat. Als 39 anys, el tennista toledà bé podria ser el pare d’Alcaraz (El Palmar, 2003) però la seva longevitat esportiva li va permetre allargar aquest dimarts encara una mica més un rècord especial, que va arrabassar al seu company de generació, Federer, quan el 2016 el tennista suís no va jugar a Roland Garros.

Treballada victòria

Notícies relacionades

Feliciano López ho va celebrar amb una treballada victòria davant el desconegut Li Tu (6-7, 6-4, 7-6, 6-4), tennista australià, de 24 anys, sense rànquing ATP, dedicat a l’ensenyament de joves promeses del país. Un jugador que va ser dels millors júniors d’Austràlia, però que va deixar el circuit «atabalat per la pressió» i s’ha reenganxat al tennis al circuit organitzat a Austràlia durant la pandèmia del coronavirus.

 Li Tu va rebre una invitació per al torneig. «No puc creure que en cinc mesos jugui un Grand Slam». Un accés molt diferent d’Alcaraz.