FINAL DE L’AÏLLAMENT

llum verda als tennistes confinats a Austràlia

  • Els jugadors aïllats durant 14 dies des de la seva arribada a Melbourne comencen a tenir llibertat per moure’s.

  • Nadal jugarà aquest divendres el seu primer partit de l’any davant Thiem en una exhibició a Adelaida.

llum verda als tennistes confinats a Austràlia
1
Es llegeix en minuts

Els tennistes que han de participar en l’Obert d’Austràlia han començat a sortir de la quarantena per la Covid-19 aquest dijous després de passar dues setmanes estrictament confinats a la bombolla de seguretat muntada a Melbourne per les autoritats sanitàries de l’estat de Victòria.

El primer grup entre els 960 jugadors, entrenadors i funcionaris que es van aïllar a tres hotels de Melbourne van poder sortir a partir de les 6 PM hora local (0700 GMT), i progressivament ho farà la resta fins diumenge, segons la seva arribada a Austràlia. Els jugadors aïllats a l’estat d’Austràlia del Sud, entre els quals hi ha Novak Djokovic, Rafael Nadal i Serena Williams, també serien alliberats just abans de començar el torneig de divendres, en el qual Nadal (09.30 hores del matí a Espanya), jugarà el seu primer partit de la temporada davant l’austríac Dominic Thiem.

Llibertat de moviments

Notícies relacionades

Després d’aquest dur confinament, els jugadors, tècnics, àrbitres i personal de l’Obert d’Austràlia podran moure’s lliurement per les ciutats i regions circumdants sempre que compleixin amb les restriccions locals de distanciament social. A diferència dels Estats Units i els països europeus, que lluiten per contenir el virus, Austràlia no ha tingut cap cas de transmissió comunitària durant 11 dies seguits i els residents han recuperat la majoria de les seves llibertats anteriors a la Covid.

De totes les persones confinades a Melbourne queden cinc casos actius de coronavirus, que necessitaran passar més temps en quarantena depenent del dia que van donar positiu. Entre ells hi ha Paula Badosa i el seu actual entrenador, Javier Martí. La tennista catalana, número 67 mundial, va revelar que havia contret la Covid als set dies d’estar en quarantena i va ser traslladada a un hotel medicalitzat, per la qual cosa haurà de passar encara uns dies més aïllada, sense poder preparar-se per jugar l’Obert d’Austràlia.