Nadal arriba a les semifinals del Masters 1000 de París-Bercy

nadalcar

nadalcar
carre

/

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Per quarta vegada, Rafael Nadal disputarà les semifinals del Masters 1000 París-Bercy  després d’haver-se imposat a Pablo Carreño per 4-6, 7-5 i 6-1. El número 2 mundial va patir durant 2 hores i 13 minuts abans d’aconseguir-ho i remuntar un partit en què el tennista asturià, número 15 mundial, el va forçar al màxim en els dos primers sets. 

Carreño va entrar a la pista amb la tàctica molt clara i convençut de les seves opcions. Si volia plantar cara a Nadal havia de ser agressiu en el joc, ràpid de cames, a sobre de la línia de fons, molt segur amb la seva sacada i buscant els cops guanyadors. 

Una lluita igualada

L’estratègia li va permetre mantenir el pols amb Nadal des del primer moment. No només això. Carreño va tenir el primer ‘break point’  en un tercer joc que Nadal va salvar després de més de 7 minuts de lluita. Carreño no es va rendir i a la segona oportunitat va aconseguir l’anhelat ‘break’ (4-3) per agafar un avantatge al marcador que no va deixar escapar fins a apuntar-se el primer set en 41 minuts. El segon que guanyava a Nadal en els seus set enfrontaments.

Carreño va iniciar el segon set amb un 0-4 per pressionar encara més, però Nadal li va respondre remuntant (1-0) i guanyant set punts seguits. El número 2 mundial anunciava que no s’entregaria fàcilment, però no ocultava la seva sorpresa pel ritme i nivell de Carreño. «Ell ha començat a jugar molt bé, millor que jo, però després les coses s’han anat igualant», va afirmar Nadal, que va destacar com a clau haver aixecat el 0-40. 

Zverev, pròxim rival

Així es va mantenir la igualtat fins al 5-5, després que Carreño salvés els dos primers ‘break point’ en contra en el setè joc d’aquest set. Nadal es mantenia ferm amb la seva sacada però no trobava la manera de trencar el servei fins que ho va aconseguir en el desè joc, després d’1 hora i 48 minuts, per treure-li la sacada i el set a Carreño, remuntant un 40-15 de l’asturià.

Nadal salvava la situació i va posar la directa en el tercer. Carreño va salvar els dos primers ‘break points’ en el segon joc, però el mallorquí va aconseguir el ‘break’ dos jocs després (3-1) per guanyar el següent en blanc (4-1) i prendre un avantatge definitiu en el qual ja no ha cedit cap joc més. 

Aquest dissabte Nadal s’enfrontarà (no abans de les 16.30 hores, Movistar) en les semifinals amb Alexander Zverev que ha derrotat Stan Wawrinka per 6-4 i 7-6 (7-1). El tennista alemany i Nadal s’han enfrontat anteriorment en sis ocasions, amb cinc victòries per al mallorquí. L’única derrota de Nadal va ser l’any passat a la Nitto Finals.   L’altra plaça per a la final se l’hauran disputat el rus Daniïl Medvedev i el canadenc Milos Raonic.

 

Premi per a Schwartzman

Notícies relacionades

En la lluita per l’últim bitllet directe a les Nitto Finals (Copa dels Mestres), l’argentí Diego Schwartzman ha hagut d’esperar que arribés la derrota de Carreño per assegurar-se el lloc entre els vuit finalistes que seran a l’O2 Arena de Londres del 15 al 22 de novembre. El tennista argentí havia caigut en quarts de final davant  Medvedev (6-3, 6-1). D’altra banda, Raonic ha derrotat el francès Ugo Humbert per 6-3, 3-6 i 7-6 (9-7), després de salvar un ‘match ball’ i remuntar un 5-1 en contra en el ‘tie-break’.