MASTERS 1.000

Nadal i Carreño s'enfrontaran en els quarts de final de París-Bercy

El número dos mundial ha superat l'australià Thompson i es jugarà l'ascens a semifinals davant el tennista asturià

rpaniagua55754454 spain s rafael nadal returns the ball to spain s feliciano l201104200403

rpaniagua55754454 spain s rafael nadal returns the ball to spain s feliciano l201104200403 / FRANCK FIFE

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal jugarà per vuitena vegada els quarts de final de París-Bercy, un dels pocs Masters 1.000 que mai ha guanyat, igual que el de Xangai i el de Miami. El número 2 mundial ha superat l’australià Jordan Thompson per 6-1 i 7-6 (7-3) per sumar la victòria 1.001 de la seva carrera.

El número 2 mundial va començar fort el primer set que es va apuntar cedint un sol joc en només mitja hora. Semblava que Nadal resoldria fàcilment el partit però Thompson (61 mundial) va pujar el nivell amb el servei i un joc agressiu que li va permetre forçar el ‘tie-break’ després d’haver tingut un punt de set en el joc anterior. Nadal no volia sorpreses i va certificar la victòria amb un ‘ace’ en el segon ‘match ball’ que va disposar.

«He de millorar. En el primer set he estat molt bé [...] En el segon ell ha tret millor i a mi m’han faltat alguns cops. Fa quasi un any que no jugava en pista dura, el procés de millora continua», ha destacat Nadal.

L’any passat, Nadal es va retirar en aquesta ronda per lesió, quan havia de jugar amb Dennis Shapovalov. A partir de les semifinals, Nadal podrà sumar punts per reduir l’avantatge que li porta Novak Djokovic com a número 1 mundial.

L’últim bitllet al Masters

Nadal s’enfrontarà aquest divendres en quarts de final a Pablo Carreño, que va derrotar l’eslovac Norbert Gombos (105 mundial) per 7-5 i 6-2. El tennista asturià està lluitant per l’últim bitllet entre els vuit tennistes que disputaran les Nitto Finals (Masters) amb l’argentí Diego Schwartzman i el canadenc Milos Raonic.

Les opcions de Carreño per superar Schwartman estan en mans de l’argentí, que aquest dijous ha eliminat l’espanyol Alejandro Davidovich (6-1, 6-1) i que amb  3.365 punts s’asseguraria el bitllet a l’O2 Arena de Londres si arriba a les semifinals a París. El seu últim obstacle és Daniïl Medvedev, que va guanyar Alex de Minaur (5-7, 6-2, 6-2).

Opcions complicades

El tennista asturià està a 920 punts de Schwartzman i necessitaria, a més de la derrota de l’argentí, guanyar el títol per apuntar-se 910 punts i esperar al torneig de Sofia de la setmana que ve, en la qual els dos, i Raonic (a 1.100 punts de Schwartzman), estan inscrits a la recerca dels últims punts.

Notícies relacionades

«Arribar a Londres com a titular és difícil, però és important fer un bon torneig aquí per continuar pujant llocs i poder estar com a suplent. El 2017 ja hi vaig ser com a suplent, vaig tenir la sort que Rafa es va lesionar i vaig poder jugar dos partits», valorava Carreño, que veu difícil guanyar Nadal, tot i que assegura que «lluitaré per intentar-ho». L’asturià ha perdut els seus sis enfrontaments anteriors. 

En altres partits de vuitens, Raonic ha derrotat el nord-americà Marcos Giron (7-6 (1), 6-2), el francès Ugo Humbert al croat Marin Cilic (6-3, 6-7 (4), 6-3) i l’alemany Alexander Zverev al francès Adrian Mannarino (7-6 (11), 6-7 (7), 6-4).