Comença la gira de terra

Carreño debutarà a Roma contra Nadal

El semifinalista de l'Open dels EUA jugarà aquesta setmana al Foro Italico, on són baixa Medvedev, Thiem i Zverev

rpaniagua54830611 file   in this may 19  2019 file photo  rafael nadal of spai200912202336

rpaniagua54830611 file in this may 19 2019 file photo rafael nadal of spai200912202336 / Gregorio Borgia

1
Es llegeix en minuts

Del ciment a la terra en tot just tres dies de diferència des que Pablo Carreño jugués divendres les semifinals de l’Open dels Estats Units. I per començar, el sorteig del Masters 1000 de Roma no ha sigut el millor per al tennista asturià, que debutarà davant Rafael Nadal, campió del torneig i que torna a competir al Foro Italico romà després de sis mesos absent del circuit.

Al torneig italià, que obre la minigira de terra fins a Roland Garros, també serà present Novak Djokovic, després de la seva desqualificació a Nova York. Els que han renunciat a jugar són el rus Daniïl Medvédev, semifinalista de l’Open dels Estats Units com Carreño, i l’austríac Dominic Thiem i l’alemany Alexander Zverev, que aquest diumenge (22.00 h, Eurosport) lluitaran per guanyar el seu primer títol de Grand Slam.

Preparació per a París

Notícies relacionades

Nadal torna a competir des que es va paralitzar el circuit per la pandèmia del coronavirus i després de renunciar a jugar als Estats Units, on defensava el títol, per evitar els problemes físics que podria suposar un canvi de superfície tan brusc del ciment a la terra. Les pistes del Foro Italico li permetran conèixer el seu moment de forma de cara a Roland Garros, que començarà el 27 de setembre i en què l’actual número 2 busca revalidar el títol i sumar el 20 Grand Slam que l’igualaria al rècord de Roger Federer, que ha optat per no jugar més aquesta temporada per recuperar-se de la lesió al genoll.

Al Foro Italico també tornaran a jugar Stan Wawrinka, Gael MonfilsKei Nishikori, entre els jugadors que tampoc van anar a la gira nord-americana. En el torneig femení, que aquest any es jugarà la mateixa setmana que el masculí, també reapareixerà la romanesa Simona Halep, número 2 mundial, absent als Estats Units, a banda de Karolina Pliskova, actual campiona; la nord-americana Sofia Kenin, campiona del Open d’Austràlia, i Garbiñe Muguruza.