El protocol sanitari

Benoît Paire, expulsat de l'Open dels Estats Units per donar positiu en Covid-19

zentauroepp54705382 file   in this wednesday  jan  22  2020 file photo  france s200830183551

zentauroepp54705382 file in this wednesday jan 22 2020 file photo france s200830183551 / Dita Alangkara

1
Es llegeix en minuts

El tennista francès Benoît Paire ha donat positiu per Covid-19 i ha sigut donat de baixa a l’Open dels Estats Units que comença aquest dilluns. Paire es troba aïllat a l’hotel. El tennista francès s’havia retirat davant el croat Borna Coric en la primera ronda del Masters 1.000 de Cincinnati disputat la setmana anterior a Nova York per mals d’estómac. Des que va arribar a Nova York el 18 d’agost, s’havia sotmès a nombrosos controls, tots negatius fins l’últim.

La federació nord-americana (USTA), responsable del torneig, ha fet un comunicat oficial explicant la decisió: «D’acord amb els requeriments del Departament de Salut de l’Estat de Nova York i en línia amb les directrius dels protocols de salut i seguretat del torneig, el jugador ha sigut avisat que s’ha d’aïllar durant 10 dies». «A més, s’ha iniciat el rastreig de contactes per determinar si algú s’ha de mantenir en quarantena 14 dies», ha afegit.

Granollers serà el seu substitut

El rellevarà Marcel Granollers –el tennista més ben classificat (149 mundial) per entrar en el quadro d’individuals–, que es troba a Nova York per disputar la prova de dobles al costat de l’argentí Horacio Zeballos. El tennista català s’enfrontarà en primera ronda al polonès Kamil Majchrzak (108 mundial).

Notícies relacionades

Després de la prova positiva de Paire, la federació nord-americana (USTA), organitzadora del torneig, ha demanat a la resta de tennistes francesos que hagin tingut contacte amb el seu company es confinin a les seves habitacions de l’hotel.

Els tennistes que s’han hagut de recloure són  Richard GasquetAdrian MannarinoGrégoire BarrereÉdouard Roger-Vasselin i l’entrenador Nicolas Copin. Tots han hagut de passar tests de Covid-19 segons els protocols del torneig i esperen resultats per saber si podran jugar el torneig o si hauran de passar una quarantena de 14 dies a Nova York.