PEL COVID-19

Roland Garros torna a retardar la seva celebració

El Grand Slam francès es disputarà del 27 de setembre a l'11 d'octubre per no coincidir amb el Tour

marcosl53214089 paris  france   april 23  a view roland garros logo as the s200428095741

marcosl53214089 paris france april 23 a view roland garros logo as the s200428095741 / Aurelien Meunier

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Pendents de saber quan es reprendrà la temporada tennística, suspesa de moment fins al 13 de juliol, la Federació Francesa de Tennis ha anunciat que retardarà una setmana el torneig de Roland Garros que es disputaria entre el  27 de setembre i l’11 d’octubre, a l’espera que la pandèmia del coronavirus no obligui a suspendre la temporada i per intentar harmonitzar la reprogramació del circuit que estan estudiant l’ATP, WTA, ITF i associacions de tennistes.

El trasllat d’una setmana permetrà incloure algun torneig europeu de terra previ a Roland Garros i organitzar també la fase prèvia del Grand Slam francès que en l’anterior proposta, una setmana després de l’Obert dels Estats Units, no s’anava a jugar.

Entre els tornejos que podrien aprofitar aquest canvi de dates hi ha els Masters 1.000 de Roma i Madrid i el torneig d’Hamburg. El canvi de dates també s’ha decidit per evitar la coincidència de dates amb el Tour de França, previst entre el 29 d’agost i el 20 de setembre.  Això sempre a l’espera que les condicions permetin la celebració davant dels dubtes que els jugadors puguin viatjar a París i les condicions sanitàries del moment ho permetin, una cosa de què es dubta actualment.

Nadal, pessimista

Notícies relacionades

Rafael Nadal ja es va mostrar «molt pessimista» que el circuit es pugui reactivar aquest any, segons va comentar en un xat recent amb els seus companys de Copa Davis realitzat per la federació espanyola de tennis. «Veig difícil que el circuit pugui reprendre’s a nivell internacional. El tennis és un esport en què es viatja molt per tot el món i això, ara, és molt complicat i no canviarà en temps».

Com Nadal, també Andy Murray  dubta que pugui jugar-se Roland Garros. «Em sorprendria que el circuit es reprengués al setembre. El jugaré si és possible, però soc escèptic que sigui possible». Més contundent és Yannick Noah, campió el 1983. «Segons la meva opinió Roland Garros està mort i econòmicament per al torneig això serà catastròfic», ha dit l’extennista francès.

Temes:

Roland Garros