Wimbledon es planteja cancel·lar o jugar en les dates dels Jocs de Tòquio

Els responsables de l'All England Club anunciaran la decisió de suspendre o traslladar el torneig la pròxima setmana

aguasch49074067 tennis   wimbledon   all england lawn tennis and croquet clu190714225610

aguasch49074067 tennis wimbledon all england lawn tennis and croquet clu190714225610 / ANDREW COULDRIDGE

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

La possibilitat de cancel·lar o posposar el torneig de Wimbledon es decidirà la setmana que ve en una reunió extraordinària convocada pels responsables de l’All England Tennis Club  (ALTC), segons han anunciat aquest dimecres en un comunicat públic, en el qual han avaluat la situació del torneig com a resultat de la pandèmia del Covid-19 després d’una reunió en la qual s’han avaluat tots els possibles escenaris.

Els organitzadors de Wimbledon han explicat que han estat «planificant contingències» des del mes de gener passat i han estat treballant estretament amb el Govern britànic i les autoritats de salut per seguir els seus consells i aplicar les mesures d’emergència en el torneig per valorar el moment de la crisi.

La celebració  del torneig en les dates previstes, del 29 de juny al 12 de juliol, sembla cada vegada més complicada a mesura que passen els dies i segons evoluciona la pandèmia, i per això els responsables de Wimbledon comença a valorar la possibilitat de la cancel·lació de la 164a edició del torneig o l’opció de canviar-lo de dates. En aquest sentit la finestra possible per poder jugar el torneig el 2020 és limitada per la naturalesa de les pistes d’herba en les quals es juga, i que impedirien jugar en una època que no fos l’estiu.

«Estem davant d’un desafiament sense precedents per la crisi de Covid-19, que afecta la nostra vida de maneres que no podríem haver imaginat, i els nostres pensaments estan amb tots els afectats al Regne Unit i a tot el món. La consideració més important és la salut pública, i estem decidits a actuar de manera responsable a través de les decisions que prenem. Estem treballant àrduament per aportar certesa als nostres plans per al 2020 i hem convocat una reunió d’emergència de la junta principal de l’AELTC per a la setmana que ve, en la qual es prendrà una decisió», va valorar Richard Lewis, màxim responsable de Wimbledon.

Ocupar les dates olímpiques

Wimbledon s’ha posat en contacte amb els representants de l’ATP, la WTA, l’ITF i els altres Grand Slams, a més de la federació de tennis britànica, per conèixer les seves opinions i valorar les possibles opcions de canvi. Els responsables de l’All England Tennis Club no volen prendre una decisió unilateral, com va fer Roland Garros, que va optar per desplaçar les seves dates del 20 de setembre al 4 d’octubre, una setmana després de l’Obert dels Estats Units.

Notícies relacionades

L’anul·lació dels Jocs Olímpics de Tòquio, previstos del 24 de juliol al 9 d’agost, podrien obrir la finestra perquè Wimbledon es jugués en aquestes dates, tal com ja es va fer en el torneig dels Jocs Olímpics de Londres del 2012 que es va disputar a l’All England Tennis Club de Londres. Però aquesta opció hauria d’estar consensuada i acceptada per la resta d’autoritats tennístiques mundials perquè es dugui a terme.

La possibilitat de canviar de  dates és difícil i complicat pels contractes i els compromisos adquirits per Wimbledon. Els organitzadors ja van advertir, en el seu moment, que no valoraven l’opció de jugar a porta tancada el torneig al juny i que, davant d’aquesta possibilitat, es cancel·laria l’edició del 2020.