Tennis.

La Copa Federació s'ajorna sine die pel coronavirus

La competició en què participava Espanya havia de disputar-se a Budapest del 14 al 19 d'abril

lmendiola52741644 200311211035

lmendiola52741644 200311211035

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fase final de la Copa Federació de tennis femení que s’havia de disputar a Budapest del 14 al 19 d’abril ha sigut ajornada per la Federació Internacional de Tennis (ITF) a casa de la lluita contra el coronavirus. Igualment s’han posposat les eliminatòries de ‘play offs’ que estaven previstes jugar el 17 i 18 d’abril en vuit ciutats per la mateixa causa.

La decisió del govern hongarès de prohibir les reunions públiques sota sostre de més de 100 persones ha portat la ITF a prendre la decisió.  Espanya s’havia classificat per a la fase final fa tot just un parell de mesos a l’imposar-se al Japó en l’eliminatòria jugada a Múrcia i havia de lluitar pel títol amb 11 països més classificats.

La competició estava prevista disputar al pavelló Laszlo Papp Arena de Budapest, sobre una pista de terra batuda.  Espanya s’havia d’enfrontar en el grup C als  Estats Units i Eslovàquia. Els altres països participants eren França, Rússia, Hongria (grup A); Austràlia, Bielorússia, Bèlgica (grup B) i República Txeca, Alemanya i Suïssa (grup D).

Pendents dels Jocs

La ITF s’ha mostrat compromesa a dur a terme les Finals de la Fed Cup el 2020 i està conversant amb els diferents agents implicats, incloent-hi el Govern hongarès, la federació de tennis hongaresa i la WTA, per trobar unes dates alternatives», assenyala. A més, la ITF recorda que aquestes Finals tenen importància per a la classificació als Jocs Olímpics i va assegurar que està treballant amb el Comitè Olímpic Internacional per estar atents a qualsevol impacte que pugui tenir perquè els esportistes siguin elegibles per a Tòquio.

Notícies relacionades

David Haggerty, president de la ITF, va dir que estan «molt decebuts» per haver hagut de prendre aquesta decisió, però que no volen «posar en risc la seguretat dels jugadors, capitans, treballadors i aficionats. El problema va més enllà de l’àmbit esportiu».

A un altre nivell la Federació Espanyola de Tennis ha anunciat que els tornejos Challengers i ITF previstos en territori espanyol durant el mes d’abril s’hauran de disputar a porta tancada, sense espectadors.