TENNIS

Els millors tennistes eviten disputar la Davis

Cap dels 10 primers del món serà a les eliminatòries per accedir a la fase final del torneig a Madrid

lmendiola45957805 topshot   germany s alexander zverev  l  chats to serbia s n181119184707

lmendiola45957805 topshot germany s alexander zverev l chats to serbia s n181119184707 / GLYN KIRK

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

24 països competiran aquest divendres i dissabte per una de les 12 places de la fase final de la Copa Davis que es disputarà a la Caja Mágica de Madrid del 23 al 29 de novembre, on ja estan classificats Espanya, com a campió del 2019, i tres semifinalistes més: CanadàRússia i Gran Bretanya, a més de Sèrbia, primer campió de l’ATP Cup, i França com a països convidats directament.

Les grans figures del circuit han evitat la seva presència en aquesta fase de la Copa Davis per raons de calendari o lesions i per preparar la gira nord-americana del circuit que la setmana que ve començarà amb el Masters 1.000 d’Indian Wells.

Absències destacades

Àustria no podrà disposar de Dominic Thiem (número 3 mundial), Alemanya tampoc comptarà amb Alexander Zverev (7), Itàlia jugarà sense Matteo Berretini (8), Bèlgica estarà sense David Goffin (10), Argentina no tindrà Diego Schwartzman (13), Austràlia es presenta amb les baixes d’Alex DeMiñaur (26) i Nick Kyrgios (39) i els Estats Units sense John Isner (21) tot i que amb els bessons Bob i Mike Bryan, que amb 41 anys es retiren del circuit i disputaran el seu últim doble de Copa Davis.

Diego Schwartzman, en unes semis contra Rafa Nadal / ERIC FEFERBERG (AF)

Les 12 eliminatòries programades enfrontaran Croàcia i l’Índia a Zagreb, Hongria i Bèlgica a Debrecen, Colòmbia i l’Argentina a Bogotà, els Estats Units i l’Uzbekistan a Honolulu, Austràlia i el Brasil a Adelaida, Itàlia i Corea del Sud a Càller, Alemanya i Bielorússia a Düsseldorf, el Kazakhstan i Holanda a Nour Sultan, Eslovàquia i la República Txeca a Bratislava, Àustria i l’Uruguai a Graz, el Japó i l’Equador a Miki, i Suècia i Xile a Estocolm.

Notícies relacionades

Les trobades es disputaran amb cinc partits (dos individuals divendres i un doble i dos individuals dissabte, tots a límit de tres sets (no cinc com anteriorment).

Afectats pel coronavirus

El coronavirus també afectarà alguna de les eliminatòries. Dues d’elles, el Japó-Equador i l’Itàlia-Corea del Sud, es disputaran a porta tancada, sense públic, segons han decidit les autoritats dels dos països locals.

Temes:

Copa Davis