tornada complicada

Muguruza serà la primera rival de Clijsters, en el seu retorn al circuit

16 February 2020, United Arab Emirates, Dubai: Spanish tennis player Garbine Muguruza in action during a training session ahead of the 2020 Dubai Tennis Championships, which will be held from 17 to 29 February. Photo: Yorick Jansens/BELGA/dpa

16 February 2020, United Arab Emirates, Dubai: Spanish tennis player Garbine Muguruza in action during a training session ahead of the 2020 Dubai Tennis Championships, which will be held from 17 to 29 February. Photo: Yorick Jansens/BELGA/dpa / Yorick Jansens/BELGA/dpa (Yorick Jansens/BELGA/dpa)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Kim Clijsters, exnúmero 1 mundial, retirada des del 2012 del circuit, serà la rival de Garbiñe Muguruza en la primera ronda del torneig de Dubai que comença aquest dilluns. La hispanovenezolana, recent finalista de l’Open d’Austràlia, s’enfrontarà a la tennista belga que, als 36 anys, ha decidit tornar a competir en el circuit.

Muguruza, que ha acceptat una invitació de l’organització del torneig després del seu èxit a Melbourne, s’enfrontarà a Clijsters, després que es reordenés el quadro del torneig per la retirada, a última hora, de l’holandesa Kiki Bertens, vuitena cap de sèrie, que es va donar la baixa després d’arribar a la final del torneig de Sant Petesburg que l’enfronta pel títol a la russa Elena Rybakina.

Clijsters tenia previst tornar a la competició en el passat Open d’Austràlia, però no ho va poder fer per una lesió al genoll. Guanyadora de quatre Grand Slams (Austràlia, 2011 i US Open, 2005, 2009 i 2010), s’havia retirat per primera vegada el 2007 amb la intenció de formar una família i va tornar dos anys més tard, ja amb la seva primera filla –té tres fills en l’actualitat– per assolir els seus millors èxits en aquella segona etapa de la seva carrera esportiva.

«La felicito i espero que s’ho passi genial, però s’ha de veure si pot enfrontar-se a les millors», va valorar Conchita Martínez a EL PERIÓDICO, al conèixer la decisió de Clijsters de tornar a les pistes, anunciada el mes de setembre passat. L’actual entrenadora de Muguruza tindrà l’oportunitat de comprovar en directe la forma real de la tennista belga.  

Conèixer els seus límits

La tennista belga ha dit que torna a competir després de consultar-ho amb la seva família i avalada per tots ells, amb la intenció de «conèixer els meus límits», ha dit, en un circuit que ha canviat molt des que es va retirar. El joc d’ara és molt més físic, potent i ràpid de quan ella era una de les grans del circuit femení. De la millor època de Clijsters, només segueixen en competició les germanes Venus i Serena Williams, de 40 i 38 anys, respectivament. L’edat més gran de les dues tennistes nord-americanes ha animat Clijsters a intentar aquesta aventura.

 

Quan Clijsters va guanyar el seu primer Grand Eslam, el 2005, Muguruza tenia només 12 anys. «¿Muguruza?, ara no importa massa el nom de la rival», ha manifestat la tennista belga abans del seu debut a Dubai. Les seves opcions són mínimes i ella és la primera en admetre la seva situació. «Quan vaig marxar de casa, el meu fill Jack em va dir:» Mama, espero que perdis ràpidament perquè estaràs a casa aviat. Això és graciós, «ha comentat Clijsters

Notícies relacionades

Muguruza, de 26 anys i número 16 mundial, sembla la clara favorita en el partit. La tennista hispanovenezolana havia d’enfrontar-se inicialment, segons el sorteig del torneig, a la ucraïnesa Elina Svitolina (número 5 mundial).

Finalista de l’últim Open d’Austràlia (va perdre amb la nord-americana Sofia Kenin, també present a Dubai), Muguruza figura entre les candidates al títol d’un torneig en què Simona Halep i Karolina Plislova són els dos primers caps de sèrie.  Si Muguruza supera Clijsters, el seu rival en segona ronda sortirà del partit entre la ucraïnesa Dayana Yastremska (26 mundial) i una jugadora de la fase prèvia.