en recuperació

Nadal viatja a Londres i debutarà en el Masters contra Zverev

El número u mundial continua amb el tractament de la lesió que el va obligar a retirar-se en les semifinals de París, però confia estar a punt per jugar

aguasch50701293 november 1 2019   paris  france   spain s rafael nadal won h191102170627

aguasch50701293 november 1 2019 paris france spain s rafael nadal won h191102170627 / Henri Szwarc

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal, número u del tennis mundial, viatjarà aquest dimecres a Londres i confia que, malgrat els problemes físics que van fer que es perdés la semifinal del torneig de París, pugui ser present a les Nitto finals ATP, que es disputaran a partir del diumenge 10 de novembre a l’O2Arena de Londres. Nadal debutarà en la competició, si supera els seus problemes físics, el dilluns 11 de desembre davant de l’alemany Alexander Zverez, últim campió de la Copa dels Mestres.

El tennista balear, Nadal va ser sotmès dilluns a Mallorca a una ressonància magnètica en què «va presentar una distensió a nivell del recte abdominal dret». Aquesta va ser la causa que li va impedir jugar dissabte passat les semifinals del Màsters 1.000 de París davant del canadenc Denis Shapovalov al sentir una punxada durant l’últim servei que va efectuar en l’escalfament preliminar. 

Notícies relacionades

Nadal està sent sotmès a un tractament específic a la zona afectada i té previst viatjar a Londres aquest dimecres per iniciar la seva preparació de cara al torneig i, segons evolucioni la lesió, a partir de dijous o divendres començarà progressivament la seva adaptació al servei, que és el cop més afectat pel seu problema d’abdominals.

Els primers rivals

El número 1 mundial confia a estar preparat per debutar el dilluns 11 de novembre en el seu primer partit de la Copa Masters, en el qual s’enfrontarà a Alexander Zverev (número 7 mundial). Nadal ha quedat enquadrat al grup denominat Andre Agassi, en record de l’excampió nord-americà, amb el tennista alemany, el rus Daniïl Medvedev (4 mundial) finalista de l’US Open i el grec Stefano Tsitsipas (número 6).  En el grup Björn Borg, que obrirà la competició a l’O2Arena de Londres el diumenge 10 de novembre, hi haurà el serbi Novak Djokovic (ara número 2 mundial), el suís Roger Federer (número 3), l’austríac Dominik Thiem (número 5) i l’italià Matteo Berretini (número 8) .

L’opinió del metge

<strong>Ángel Luis Cotorro, metge de Rafael Nadal </strong>i de la federació espanyola de tennis, va confirmar que el número 1 del món podria jugar a Londres depenent de «l’evolució» de la seva lesió i que pugui «fer-ho en bones condicions». <span style="font-size: 1.6rem;">«És una distensió i cal cuidar-la. Aquest tipus de lesions permeten jugar per baix i el problema és anar adaptant el servei a poc a poc. Aquest dimecres s’entrenarà i anirem veient l’evolució i a partir que pugui, dijous o divendres, iniciarem la readaptació al servei per arribar a diumenge o dilluns, quan jugui, amb bones condicions».</span>

Temes:

Rafa Nadal