TORNADA TRIOMFAL

Djokovic reapareix i guanya el títol a Tòquio

El número 1 mundial guanya l'australià Millman i suma 275 setmanes al capdavant de la classificació del circuit

jmexposito50268494 topshot   serbia s novak djokovic celebrates with the trophy191006203644

jmexposito50268494 topshot serbia s novak djokovic celebrates with the trophy191006203644 / BEHROUZ MEHRI

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Novak Djokovic ha reaparegut en gran en el circuit al conquistar el títol al torneig de Tòquio, un mes després d’haver-se retirat de l’Open dels Estats Units per una lesió a l’espatlla esquerra en els vuitens de final. L’actual número 1 mundial s’ha imposat a la final a l’australià John Millman (número 80 mundial) per 6-3 i 6-2 en 69 minuts. Djokovic ha conquistat per primera vegada el títol a Tòquio i ha sumat 500 punts a la carrera pel número 1 mundial que aquest dilluns li permetrà seguir durant 275 setmanes al capdavant de la classificació i la 50 consecutiva. El tennista serbi augmenta a 76 títols el seu palmarès.

«Ha sigut una setmana fantàstica per a mi al tornar al circuit i conquistar el títol. Sento que he jugat el meu millor tennis en els dos últims mesos», ha afirmat després de la seva victòria Djokovic, que no ha perdut un set en el torneig japonès. Djokovic no ha donat cap opció al seu rival australià, que havia arribar a l’última ronda des de la fase prèvia. La victòria permetrà al tennista serbi assegurar-se el número 1 mundial almenys fins al 4 de novembre i poder sumar fins aquell dia les 277 setmanes a dalt de tot de la classificació. Per davant d’ell només hi ha el nord-americà Pete Sampras (286) i el suís Roger Federer (310).

Duel amb Nadal

Notícies relacionades

Rafael Nadal és l’únic rival que podria trencar la ratxa de Djokovic en aquest final de temporada en la lluita pel número 1 mundial amb una victòria al Masters 1.000 de París, que comença el 29 d’octubre o, posteriorment, a les Finals Nitto ATP, que es jugaran a l’O2 Arena de Londres a partir del 10 de novembre. De moment, la diferència entre els dos tennistes és de 1.140 punts.

 Tant Djokovic com Nadal no sumaran punts al Masters 1000 de Xangai que aquest dilluns comença a la ciutat xinesa i en què el tennista serbi defensa el títol, mentre que el mallorquí ha renunciat a jugar per les seves molèsties al canell esquerre. L’actual número 1 mundial, guanyador en quatre ocasions a Xangai, debutarà en el torneig asiàtic contra el vencedor del partit entre el nord-americà Frances Tiafoe i el canadenc Denis Shapovalov. A Xangai també reapareixerà en el circuit Roger Federer que va jugar per última vegada a la Laver Cup.