L'OPEN DELS ESTATS UNITS

Muguruza segueix en caiguda lliure i es queda fora en el seu debut a Nova York

La tennista hispanovenezolana ha sigut eliminada per la nord-americana Alison Riske

zentauroepp49586228 garbine muguruza  of spain  returns a shot to alison riske  190827201306

zentauroepp49586228 garbine muguruza of spain returns a shot to alison riske 190827201306 / Eduardo Munoz Alvarez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Garbiñe Muguruza segueix en caiguda lliure aquesta temporada. La tennista espanyola s’ha acomiadat de l’Open dels Estats Units en el seu debut en el torneig al caure contra la nord-americana Alison Riske, número 36 mundial, per 2-6, 6-1 i 6-3. En 2 hores i 3 minuts s’han esfumat les esperances d’una Muguruza que des que va perdre a Wimbledon només havia jugat un partit a l’anterior torneig de Cincinnati, on va perdre, també en primera ronda, contra la nord-americana Madison Keys, que seria la campiona.

La tennista hispanovenezolana havia començat apuntant-se el primer set de forma resolutiva i cedint només dos jocs. Muguruza es mostrava molt segura i agressiva. Però aquest domini s’ha esfumat de cop i de forma inexplicable a partir d’aquell moment. Riske ha començat a deixar anar la seva dreta, mostrar-se més agressiva, i a buscar els contrapeus amb cops paral·lels sumant fins a 17 cops guanyadors i trencant el servei d’una desorientada Muguruza que només ha aconseguit guanyar un joc.

En el tercer set semblava que podria canviar la situació quan l’espanyola ha trencat el servei de Riske, però la nord-americana ràpidament ha recuperat el desavantatge per trencar dues vegades el servei d’una Muguruza molt aturada per col·locar-se amb 4-1 i 5-2 d’avantatge. L’últim joc Riske se l’ha apuntat en blanc.

Sense entrenador

Muguruza va trencar amb el seu entrenador Sam SumykSam Sumyk després de Wimbledon. A Cincinnati i Nova York l’ha ajudat per la capitana de la Copa Federació, Anabel Medina. Ara s’haurà de plantejar el seu futur en una temporada en què només ha guanyat un torneig (Monterrey) i ha caigut, de moment, fins al lloc 25 mundial. L’any passat va ser eliminada a la segona ronda, així que de moment mantindrà la seva classificació.

Notícies relacionades

“De moment no tinc res definit. Vaig setmana per setmana. Sí que és cert que no tinc cap pressa per buscar algú, un entrenador en especial. És important escollir bé i estic passant per aquesta temporada, que és interessant, amb l’Anabel aquí. Un entrenador, en el meu punt de vista, ha de ser algú que conegui l’alt nivell, que tingui un caràcter fort i que pugui congeniar. Aquestes són per a mi tres claus molt importants”, va explicar després de la derrota. Muguruza ara té intenció de jugar la gira d’Àsia en els tornejos d’Osaka, Wuhan, Pequín i Hong Kong.

Al costat de Muguruza tampoc van superar la primera ronda Paula Badosa que va perdre contra l’holandesa Kiki Bertens, número 7 mundial, per 6-4 i 6-2. La jove tennista catalana que va entrar en el quadro final com a ‘lucky looser’ va mantenir un bon nivell durant el partit davant d’una rival amb qui havia perdut també recentment al torneig de Palerm en semifinals. També ha sigut eliminada en el seu debut Sara Sorribes contra estona Anett Kontaveit per un doble 6-1.