TENNIS

Medvedev firma la seva gran progressió amb el títol de Cincinnati

jmdiaz49488104 daniil medvedev  of russia  center  holds the rookwood cup a190819100403

jmdiaz49488104 daniil medvedev of russia center holds the rookwood cup a190819100403 / John Minchillo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Daniil Medvedev ha guanyat el seu primer títol Masters 1.000 en el torneig de Cincinnati a l’imposar-se al belga David Goffin per 7-6 (7-3) i 6-4. El tennista rus de 23 anys ha aconseguit la victòria més important de la seva carrera després d’haver perdut anteriorment les finals de Washington (davant de Nick Kyrgios) i el Masters 1.000 de Mont-real (davant de Rafael Nadal). La victòria a Cincinnati li permetrà ascendir al lloc número 5 mundial en una espectacular progressió en la qual l’any passat, per aquestes mateixes dates, ocupava el lloc 68 mundial.

"És difícil trobar les paraules", va dir després de la seva victòria i en un torneig en el qual en semifinals es va desfer de l’anterior campió i número 1 mundial, el serbi Novak Djokovic, que va derrotar en les semifinals per 3-6, 6-3, 6-3.  "Aquesta és la millor recompensa a tota la feina dura, no m’hauria agradat perdre tres finals consecutives", va afegir Medvedev, que va començar de forma contundent la final avançant-se 4-1 però després va veure com Goffin el forçava a decidir el primer set en el 'tie-break'.

Candidat a l’US Open

Notícies relacionades

"Vaig començar a tenir rampes amb 5-3, aquesta és la primera vegada que tinc rampes en les tres últimes setmanes, però el meu servei em va ajudar a salvar la situació, va ser increïble", va explicar el tennista que ara es presenta com un dels candidats a barallar-se pelObert dels Estats Units que començarà el 26 d’agost junt amb els tres grans favorits, Djokovic, Nadal i Federer.  Medvedev és el cinquè rus en guanyar un Masters 1.000 després de Marat SafinNikolai DavidenkoAndrei Chesnokov i Karen Kachanov.

En el torneig femení la nord-americana Madison Keys, setzena cap de sèrie, ha aconseguit el títol a l’imposar-se a la final a la russa Svetlana Kuznetsova per 7-5 i 7-6 (7-5).