EL TORNEIG DE CINCINNATI

Medvedev elimina Djokovic i estarà en la seva tercera final consecutiva

MASON, OHIO - AUGUST 17: Daniil Medvedev of Russia (L) shakes hands with Novak Djokovic of Serbia after defeating him in three sets during Day 8 of the Western and Southern Open at Lindner Family Tennis Center on August 17, 2019 in Mason, Ohio.   Rob Carr/Getty Images/AFP

MASON, OHIO - AUGUST 17: Daniil Medvedev of Russia (L) shakes hands with Novak Djokovic of Serbia after defeating him in three sets during Day 8 of the Western and Southern Open at Lindner Family Tennis Center on August 17, 2019 in Mason, Ohio. Rob Carr/Getty Images/AFP / Rob Carr (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Per tercera vegada en l’últim mes Daniil Medvedev estarà en una final de la gira americana després de perdre les finals de Washington (davant de Nick Kyrgios) i Mont-real (davant de Rafael Nadal). El tennista rus ho ha aconseguit després d’eliminar aquest dissabteNovak Djokovic, número 1 mundial i defensor del títol del Masters 1.000 de Cincinnati per 3-6, 6-3 i 6-3. 

Medvedev, de 23 anys i número 8 mundial, s’enfrontarà en una final inèdita de Masters 1.000 al belga David Gofin, número 19 mundial, que es va imposar en l’altra semifinl al francès Richard Gasquet  (6-3, 6-4) a la recerca del títol d’una categoria de tornejos que es reparteixen habitualment Nadal (guanyador de 35), Djokovic (33) i Federer (28).

Amb un marcador advers de 3-6, 2-3 i 30-40 a favor de Djokovic, Medvedev va donar la volta al resultat amb un espectacular joc (16 ‘aces’ i 78% d’efectivitat en la primera sacada) davant d’un Djokovic que no trobava la manera de superar el mur que tenia a l’altre costat de la xarxa, ni imposar el seu joc de fons i va acabar cedint la seva primera derrota en una semifinal de Masters 1.000 des de la qual va perdre davant de l’argentí Juan Martín Del Potro en el torneigd’Indian Wells  el 2013. 

Dol inèdit

Notícies relacionades

“Per ser honest, no sé com ho vaig poder fer. En el primer set Novak em va destrossar”, va declarar Medvedev a l’acabar el partit. “Estava realment cansat en el primer set i vaig pensar que no seria capaç de mantenir la mateixa intensitat que imposava. Llavors vaig decidir canviar de tàctica i jugar més agressiu perquè no tenia res a perdre, i va funcionar”. Djokovic va ser el primer en felicitar el joc del seu rival al final del partit. “No crec que fes les coses malament, però avui Medvedev ha jugat increïble”, va reconèixer el número 1 mundial. Medvedev serà aquest diumenge (22.00 hores, Vamos Movistar) el primer tennista rus que jugarà la final en els 120 anys d’història del torneig de Cincinnati. El tennista rus s’enfrontarà a Goffin, amb qui està empatat, a una victòria en els enfrontaments. Medvedev va superar el belga en la tercera ronda de l’Obert d’Austràlia d’aquest any (6-2, 7-6, 6-3) i Goffin va prendre la revenja en l’últim Wimbledon (4-6, 6-2, 3-6, 6-3, 7-5).

Final femenina

Abans de la final masculina es jugarà la femenina, en la qual també hi haurà la presència d’una tennista russa, la veterana Svetlana Kuznetsova, que s’enfrontarà a la nord-americana Madison Keys. La tennista russa, ex número 1 i ara 153 mundial, que jugava amb una invitació del torneig, ha arribat a la final després d’imposar-se en semifinals a l’ex número 1, l’australiana Ashleigh Barty (6-2, 6-4), mentre que Keys, guanyadora de Garbiñe Muguruza en la primera ronda del torneig, es va imposar en l’altra semifinal al seu jove compatriota Sofia Kenin (7-5, 6-4).