Segueix la ratxa

Nadal, rei dels Masters 1.000

El tennista mallorquí suma la victòria 379 davant de l'argentí Pella a Mont-real i arrabassa el rècord a Federer

Aug 8  2019  Montreal  Quebec  Canada  Rafael Nadal from Spain celebrates his win against Guido Pella from Greece  not pictured  during the Rogers Cup tennis tournament at Stade IGA  Mandatory Credit  Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports

Aug 8 2019 Montreal Quebec Canada Rafael Nadal from Spain celebrates his win against Guido Pella from Greece not pictured during the Rogers Cup tennis tournament at Stade IGA Mandatory Credit Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports / Jean-Yves Ahern (USA TODAY Sports)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

La victòria de Rafael Nadal davant de l’argentí Guido Pella per 6-3 i 6-4 no només li ha permès arribar als quarts de final del Masters 1.000 del Canadà, on defensa el títol, sinó que li ha suposat la victòria número 379 en aquesta categoria de tornejos en la qual desbanca el líder Roger FedererNadal, a més, ja és amb 34 títols el tennista que més Masters 1.000 ha guanyat fins al moment. 

Nadal s’ha imposat a Pella (24è mundial) en un partit jugat sota unes condicions adverses per un molest vent que el número 2 ha sabut controlar. “Sota aquestes condicions és important estar concentrat i adaptar-se, per superar aquesta classe de dies”, va explicar Nadal que en la pròxima ronda, aquest dissabte (00.30, #Vamos Movistar), s’enfrontarà a l’italià Fabio Fognini, que va vèncer el francès Adrien Mannarino (6-2, 7-5).

Molt contundent

Si en el seu debut a Mont-real davant del britànic Dan Evans, el tennista mallorquí es va mostrar insegur en el seu retorn a les pistes dures on no jugava des del mes de març passat (Indian Wells), en aquesta ocasió la seva adaptació ha sigut total i s’ha mostrat contundent i molt segur. Des de l’inici ha pres el comandament del partit fent ‘break’ en el segon joc a Pella (2-0) i mantenint aquest avantatge fins a apuntar-se la primera mànega.

En la segona, també ha trencat aviat (2-1), però Pella ha aconseguit recuperar el ‘break’ (3-3) després de 70 minuts de partit. L’alegria li ha durat poc al tennista argentí. Nadal ha posat una marxa més, amb més pes de pilota, més força i més velocitat, per fer un segon ‘break’ en el següent joc (4-3) i ja no ha deixat escapar la victòria que ha certificat amb un ‘ace’, el setè en el partit, després d’1 hora i 40 minuts.

Victòria de Bautista

Notícies relacionades

Al costat de Nadal, també ha aconseguit passar als quarts de final el castellonenc Roberto Bautista que ha derrotat el francès Richard Gasquet per un doble 7-5. El tennista espanyol buscarà el seu pas a les semifinals davant del també francès, Gael Monfils, que va derrotar el polonès Hubert Hurkacz (6-4, 6-0).

Els altres dos partits de quarts de final enfrontaran aquest divendres el rus Daniil Medvedev i l’austríac Dominik Thiem (18.00 hores, Movistar) i el també rus Karen Khachanov davant de l’alemany Alexander Zverev.