TENNIS

Paula Badosa debutarà a Wimbledon vuit mesos després de pensar a retirar-se

La campiona júnior de Roland Garros el 2015 s'ha reconciliat amb el tennis gràcies al seu entrenador, Xavier Budó

badosa1

badosa1

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

El setembre de l’any passat Paula Badosa estava enfonsada, sense il·lusió  i disposada a deixar el tennis. Vuit mesos després, la tennista de Begur, tot i que nascuda a Nova York fa 21 anys, debutarà a la catedral del tennis, a Wimbledon. La metamorfosi d’aquesta tennista que ja fa quatre anys estava entre les promeses del circuit femení després de guanyar Roland Garros júnior (2015) ha sigut tan espectacular com fruit d’un immens treball amb la guia de Xavier Budó, exentrenador de Carla Suárez, que va creure en ella quan Badosa era al fons del pou i va acceptar ajudar-la amb el compromís de començar novament de zero per dedicar-se en cos i ànima a la seva passió pel tennis, sense importar els resultats.

“Bravo, Paula”

Notícies relacionades

Badosa, actualment 126 del món, s’ha guanyat una plaça al quadro gran de Wimbledon després de superar la fase prèvia, en tres durs partits, l’últim dijous davant de la tennista britànica Samantha Murray (6-4, 2-6, 6-3). Un premi al treball que el seu entrenador, Xavier Budó, habitual usuari de les xarxes socials, ha volgut reconèixer amb una carta pública a través de twitter titulada “Bravo, Paula”, en què el tècnic reconeixia la seva il·lusió per una jugadora en qui “crec al màxim”, explica, pel seu “compromís, treball i fam de superació”. 

La classificació per a Wimbledon obre les portes a la tennista gironina que un parell de setmanes abans va arribar als vuitens de final de l’Open de Mallorca gràcies a una invitació. “Anem a guanyar-ne més”, deia Badosa, en el seu twitter, ballant amb l’equipatge que lluirà en el seu debut sobre l’herba de l’All England Tennis Club, dimarts que ve. Badosa s’enfrontarà en la primer ronda a la russa Varvara Flink (140 mundial), de 22 anys i també classificada de la fase prèvia a Wimbledon. Si la catalana superés el seu debut en segona ronda s’enfrontaria probablement a l’alemanya Julia Goerges (18 mundial). 

Temes:

Wimbledon