EL QUADRE DE WIMBLEDON

Nadal evita Djokovic, però tindrà un camí dur per arribar a la final

El tècnic mallorquí podria trobar-se a les semifinals amb Federer, que ha guanyat vuit vegades el torneig

marcosl48819523 win531  londres  reino unido   26 06 2019   el tenista espa 190628111820

marcosl48819523 win531 londres reino unido 26 06 2019 el tenista espa 190628111820 / PETER KLAUNZER

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rafa Nadal no ho tindrà fàcil a Wimbledon, tot i que ha evitat Djokovic en el seu camí cap a la final, l’actual campió, que defensa el seu cinquè títol. Per començar, la primera setmana del quadre del torneig serà complicada per al tennista mallorquí, que debutarà aquest dimarts davant el japonès Sugita, número 258 del món, que va guanyar a Tiem en l’herba de Halle a el 2018.

L’amenaça Kyrgios

En la segona ronda podria creuar-se amb el polèmic australià Nick Kyrgios, un dels que altera el circuit amb extravagàncies fins al punt que el van expulsar del Masters 1.000 de Roma. L’australià ja el va eliminar d’aquest torneig el 2014 i es presenta, per tant, com la gran amenaça inicial per a Nadal, tercer cap de sèrie malgrat ser número dos. El 2014,Kyrgios va guanyar amb quatre sets al mallorquí (7-6, 5-7, 7-6 i 6-3) en dues hores i 57 minuts.

Si Nadal evita els primers obstacles l’esperaria en la tercera ronda el francès Tsonga o el canadenc Shapovalov. A vuitens de final s’enfrontaria al croat Marin Cilic, amb qui va perdre precisament dijous passat en l’exhibició de Hurlingham amb un doble 6-3, últim assaig de tots dos abans de debutar a Londres.

Només dos partits en herba

Notícies relacionades

A quarts, s’enfrontaria a l’austríac Dominic Thiem, cinquè cap de sèrie, a qui va guanyar en l’última final de Roland Garros abans de creuar-se en unes hipotètiques semifinals amb Federer, que ha guanyat vuit vegades a Wimbledon. Aquesta és la complexa ruta que ha ofert al mallorquí el sorteig del torneig londinenc si vol arribar a una possible final amb Djokovic.

Nadal es presenta a Londres amb tan sols dos partits jugats en herba, tots dos en aquesta exhibició de Hurlingham, amb la derrota contra Cilic.

Els debuts dels espanyols

<span style="font-family: PTSerif-Regular; font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">Feliciano López, el recent campió de Queen’s, jugarà la primera ronda contra el nord-americà Marcos Girón. Després de rebre la invitació de l’organització va baixar </span><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">d’Eastbourne per preparar el tercer Grand Slam de la temporada i s’enfrontarà a un jugador procedent de la prèvia com Girón. El tennista toledà disputarà a Wimbledon el seu 70è partit consecutiu en els quatre Grand Slams des del seu debut al <strong>Roland Garros</strong> el 2001. </span><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">Fernando Verdasco s’enfrontarà al polonès Kamil Majchrzak, Roberto Bautista contra Peter Gojowczyk, Roberto Carballés contra Miomir Kecmanovic, Albert Ramos davant d’Steve Johnson i Pablo Andújar contra Mikhail Kukushkin.</span>