cita a parís

Barty-Vondrousova, final femenina de Roland Garros

L'australiana ha vençut Anasimova (5-7, 6-7), i la txeca, a Konta (6-7, 6-3, 6-3)

L'entorn de les tennistes protesta perquè s'han prioritzat les pistes per als homes

zentauroepp48522781 dep190607131323

zentauroepp48522781 dep190607131323 / KAI PFAFFENBACH

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

La txeca Markéta Vondrousova i l’australiana Ashleigh Barty disputaran la final femenina de Rolan Garros després d’haver-se imposat aquest migdia als seus rivals. Vondrousova ha superat en dos sets la britànica Johanna Konta (5-7, 6-7). A Barty li han calgut tres sets per acabar amb qui fins ara era la revelació del torneig: la nord-americana Amanda Anasimova (6-7, 6-3, 6-3). Aquesta matinal de Roland Garros es caracteritza per les queixes de les tennistes, que s’han hagut de disputar les semifinals en pistes més petites en benefici dels homes (Nadal-Federer i Djokovic-Thiem).

Vondrousova mostra la seva alegria després de derrotar Konta / JEAN-FRANÇOIS BADIAS (AFP)

El partit entre Anisimova i Barty es va disputar a la pista Suzanne Lenglen, la segona central de Roland Garros, mentre que a la mateixa hora, a la Simonne Mathieu, jugaven la britànica Johanna Konta i la txeca Markéta Vondrousova, les altres dues semifinalistes. L’organització va prendre mesura després de la suspensió de la jornada dimecres passat per la pluja. Tradicionalment les semifinals femenines es juguen a Roland Garros el dijous, a la central Phlippe Chatrier. Però aquest cop...

“Una vergonya”

“És injust i inapropiat ¿Quin missatge estem fent arribar?", va denunciar el cap de la WTA, Steve Simon. “Les quatre tennistes que han arribat a semifinals es mereixen jugar a la central i creiem que hi havia altres solucions, tant per al benefici dels espectadors com per a les jugadores.” 

Notícies relacionades

Amélie Mauresmo, campiona de Wimbledon i excapitana francesa de la Copa Federació, va catalogar la decisió com “una vergonya”. Les jugadores, però, es van prendre la decisió amb més filosofia.  “¿No jugarem a la Chatrier? No m’importa. Estaré contenta de jugar aquestes semifinals on sigui”, va dir dijous Anisimova.

“No hi ha una solució ideal. Si fos jugador preferiria jugar en una pista més petita, per tenir temps per recuperar-me”, va valorar Guy Forget, extennista i director del torneig.