sense problemes

Nadal continua de passeig per Roland Garros

El tennista mallorquí avança a una nova ronda després de derrotar amb facilitat l'alemany Yannick Maden per 6-1, 6-2 i 6-4

EPA1769. PARÍS (FRANCIA), 29/05/2019.- El tenista español Rafael Nadal devuelve la bola al alemán Yannick Maden durante su partido de segunda ronda del torneo de tenis de Roland Garros, este miércoles, en París (Francia). EFE/ Julien De Rosa

EPA1769. PARÍS (FRANCIA), 29/05/2019.- El tenista español Rafael Nadal devuelve la bola al alemán Yannick Maden durante su partido de segunda ronda del torneo de tenis de Roland Garros, este miércoles, en París (Francia). EFE/ Julien De Rosa / JULIEN DE ROSA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Intens i concentrat i en un nou passeig, Rafael Nadal ha assolit la tercera ronda a Roland Garros a l’imposar-se a l’alemany Yannick Maden per 6-1, 6-2 i 6-4. El campió del torneig ha aprofitat el sorteig del quadro que el va aparellar en les dues primeres rondes amb dos jugadors de la prèvia per evitar el desgast en el seu camí a la final del 10 de juny, cedint només 13 jocs. Tampoc ha cedit gaires més jocs Roger Federer, que davant un altre principiant alemany de la prèvia, Oscar Otte (144 mundial), s’ha imposat per 6-4, 6-3 i 6-4.

La diferència era abismal per pensar que Maden (114 mundial) podria presentar batalla. L’alemany, als seus 29 anys, jugava el seu primer partit aRoland Garrosi el 21è en el circuit ATP en què va començar la seva carrera professional el 2013. Poc balanç esportiu davant de l’11 vegades campió del torneig que acumula 1.132 partits en la seva carrera i 81 títols. Nadal mai ha cedit cap set contra els set rivals amb els quals s’ha enfrontat a París que venien de la fase prèvia com araMadeni els 21 que s’han creuat en el seu camí en tots els tornejos. Només un, també alemany, Dustin Brown, el va sorprendre i el va guanyar a Wimbledon 2015. Maden no estava en condicions d’imitar Brown. A Roland Garros Nadal només ha perdut dos partits, i els rivals es deien Robin Soderling (2009) i Novak Djokovic (2015).

Goffin, pròxim rival

El màxim que aspirava a aconseguir Maden era superar els sis jocs que li havia guanyat el seu compatriota Yannick Hanfman en la primera ronda. El primer se’l va apuntar després de mitja hora de joc i amb 5-0 en contra en el primer set. En el segon set, Maden va millorar i va apuntar dos jocs més davant d’un Nadal, relaxat, que no forçava la màquina per apuntar-se el set en 36 minuts. I en el tercer va tenir el seu petit premi sent el primer jugador que trencava el servei a Nadal per primera vegada en el torneig, després d’1 hora i 47 minuts, per tornar a fer-ho en la següent oportunitat i col·locar-se 4-4 en el marcador. Maden ja tenia un joc més que el seu compatriota Hanfmann i, tot i que no ha guanyat cap joc més, podia marxar de la pista amb la satisfacció d’haver lluitat davant del campió i 11 vegades guanyador de Roland Garros. 

En la pròxima ronda, aquest divendres, Nadal ja tindrà un rival de més nivell. El número 2 mundial s’enfrontarà amb el belga David Goffin, especialista en terra, número 29 mundial, que s’ha imposat al serbi Miomin Kecmanovic  per 6-2, 6-4 i 6-3. "Davant de Goffin no puc relaxar-me", ha dit Nadal, que reconeixia que en el tercer set davant de Maden havia baixat el seu nivell d’intensitat. "M’he embolicat dues vegades amb el servei, per sort l’he recuperat cada vegada de seguida. Si d’alguna cosa em culpo avui és d’haver perdut la intensitat en l’últim set".

Carreño i Carballés, cara i creu

Notícies relacionades

L’aventura a Roland Garros també contínua per a Pablo Carreño, que s’ha desfet amb més facilitat de la que se suposava de l’australià Alex de Miñaur (6-3, 6-1, 6-1), mentre queia en una duríssima i espectacular batalla de més de quatre hores Roberto Carballés davant el serbi (4-6, 4-6, 6-7 (1), 3-6, 8-6), en la qual el tennista granadí ha salvat un primer 'match ball’ en el tercer set i després quatre més en el cinquè i definitiu abans de perdre.

Tots els resultats de la jornada de dimecres en la web de Roland Garros.