duel a la capital espanyola

Bertens s'imposa a la final del Mútua Madrid Open

La tennista holandesa derrota Halep per 6-4 i 6-4

Tennis - WTA Premier Mandatory - Madrid Open - The Caja Magica, Madrid, Spain - May 11, 2019   Netherlands’ Kiki Bertens celebrates with the trophy after winning the final against Romania’s Simona Halep   REUTERS/Sergio Perez

Tennis - WTA Premier Mandatory - Madrid Open - The Caja Magica, Madrid, Spain - May 11, 2019 Netherlands’ Kiki Bertens celebrates with the trophy after winning the final against Romania’s Simona Halep REUTERS/Sergio Perez / SERGIO PEREZ (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Efe / Miguel Luengo

L’holandesa Kiki Bertens va batre Simona Halep, campiona el 2016 i el 2017, per 6-4 i 6-4, a la final del Mútua Madrid Open per guanyar el títol més important de la seva carrera i deixar la romanesa sense opcions de recuperar el número 1 del món que una setmana més seguirà en poder de la japonesa Naomi Osaka.

Bertens, finalista el 2018, que havia derrotat a quarts de final la txeca Petra Kvitova, el seu botxí en aquesta final, i l’única jugadora capaç de guanyar tres vegades a Madrid, es va convertir a més en la primera a guanyar el torneig sense cedir un sol set en totes les seves 11 edicions, la primera d’aquesta nacionalitat a triomfar a la capital espanyola, i la setena diferent a aixecar el trofeu.

Nou títols

L’holandesa, guanyadora ja de nou títols (aquest any va aconseguir també el de Sant Petersburg) s’ha coronat a Madrid vencent tres campiones del Grand Slam de forma consecutiva. Primer va derrotarKvitova, doble guanyadora de Wimbledon (2011 i 2014), després la nord-americana Sloane Stephens, campiona de l’US Open (2017), a les semifinals, i aquest dissabteHalep, guanyadora a Roland Garros l’any passat.

La victòria porta amb si una recompensa de 1.202.520 euros, i entrar per primera vegada al grup de les cinc millors del món, concretament al quart lloc. Halep puja també i apareixerà segona aquest dilluns, superantKvitova. El triomf de Bertens respon a la seva gran regularitat a terra des de fa tres anys. Des de l’inici del 2016 fins ara, l’holandesa ha guanyat més partits en terra batuda, 68 amb el d’aquest dissabte, que cap altra, per només 18 derrotes.

Jugadora segura

Halep, que havia necessitat tres sets per deixar fora del torneig la suïssa Belinda Bencic, es va trasbalsar davant de la seguretat de Bertens. A la romanesa se la va veure crispada en alguns moments a la seva quarta final a Madrid, massa pressionada per la responsabilitat de guanyar, a causa de les seves 25 victòries a la capital espanyola, i els seus set títols sobre terra batuda, entre ells el Grand Slam de París.

La romanesa recordava que Bertens no es rendeix gairebé mai, com va demostrar contra ella a la final de Cincinnati l’any passat, quan Kiki va aixecar una bola de partit i va acabar guanyant el títol per 2-6, 7-6 (6) i 6-2 després de 125 minuts de lluita.

23 serveis directes fins a la final

Notícies relacionades

Aquesta, i l’aconseguida a Fes (Marroc) el 2012, eren fins aquest dissabte les úniques victòria de Bertens davantde Halep, que s’havia imposat en els altres tres duels. Bertens fins i tot va comptar amb fortuna. Al vuitè joc del segon set va connectar una rematada que clarament anava fora, però la bola va colpejar al cos de Simona, que no va poder apartar-se a temps, i el punt va ser per a l’holandesa.

Bertens, que es va plantar a la final amb 23 serveis directes, en va connectar quatre a la final. L’holandesa va necessitar tres oportunitats per tancar el partit, però una mortal deixada seva va acabar amb les opcionsde Halep  després d’una hora i 27 minuts de lluita.