MUTUA MADRID OPEN

Nadal arrodoneix amb Federer i Djokovic uns quarts de luxe a Madrid

Tsitsipas elimina Verdasco i Bencic derrota Osaka i posa en perill el seu número u mundial

lmendiola48086655 tennis   atp 1000   madrid open   the caja magica  madrid  s190509215657

lmendiola48086655 tennis atp 1000 madrid open the caja magica madrid s190509215657 / SUSANA VERA

4
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Rafa Nadal va fer un altre pas més cap al nivell que tothom espera del número dos mundial. El tennista mallorquí va superar amb claredat el nord-americà Frances Tiafoe per 6-3 i 6-4 en una hora i 37 minuts i es va obrir pas cap als quarts de final transmetent excel·lents sensacions.

La presència de Nadal va arrodonir, a més, uns quarts de final d’autèntic luxe en el Mutua Madrid Open. Hi haurà el 'big three' al complet, com es coneix el trio format per Nadal, Djokovic i Federer i el quadro de joc no pot resultar més atractiu amb els partits que enfrontaran Djokovic-Cilic; Federer-Thiem; Tsitsipas-Zverev i Wawrinka-Nadal.

"Em sento bastant bé, Es una victòria positiva", va explicar el balear a l’acabar. "Davant Auger vaig estar gairebé sense ritme. Avui he fet coses bones, amb més ritme després de les complicacions físiques que m’han impedit jugar setmanes continuades. Vaig agafant ritme i confiança i espero estar preparat demà davant un altre rival molt difícil", va apuntar. Nadal es va mostrar agressiu sobre la pista, jugant pilotes llargues i variades i mostrant-se molt sòlid en el seu servei davant un rival que només el va posar en un compromís en dos jocs, però no va trobar la manera de canviar el desenllaç. 

El pentacampió del Madrid Open tindrà avui davant, en la jornada nocturna, el suís Stan Wawrinka, finalista el 2013, que va derrotar el japonès Kei Nishikori, subcampió en la temporada següent, per 6-3 i 7-6 (3) en una hora i 35 minuts. 

Victoria 1.200 de Federer

Tots els grans noms seran en els quarts de final del Mutua Madrid Open després d’una jornada  que va comptar amb el sofriment del suís Roger Federer, que va salvar dues boles de partit per guanyar el francès Gael Monfils, la solvència del serbi Novak Djokovic davant del francès Jeremy Chardy, i la derrota de la japonesa Naomi Osaka davant de la suïssa Belinda Bencic, que fa perillar el seu lloc de número u del món.

Federer va començar de forma devastadora però després va haver d’agafar-se al joc d’herba per vèncer Monfils, per 6-0, 4-6 i 7-6 (3) en dues hores després de salvar el KO en dues ocasions i sumar així la seva victòria número 1.200 en l’era Open, molt a prop del rècord que té Jimmy Connors (1.274). 

El francès va arribar a dominar per 4-1 en el tercer set, i després va tenir aquestes dues oportunitats a la resta, però el suís va jugar llavors a l’atac, com si la pista Manolo Santana fos d’herba en comptes de terra, i va arrossegar el francès en el desempat.

"Amb Gael no es pot saber mai, és un rival formidable. No recordo haver perdut un partit guanyant el primer set per 6-0", va dir Federer a peu de pista, perdre el segon em va ferir i per això soc molt feliç d’haver tirat el partit endavant.

Tsitsipas, en forma

Salvat l’ensurt, Federer s’enfrontarà a quarts amb l’austríac Dominic Thiem, finalista en les dues últimes edicions, que abans va vèncer l’italià Fabio Fognini, per 6-4 i 7-5 en una hora i 29 minuts. Mentrestant, el serbi Novak Djokovic va mantenir el seu rècord contra el francès Jeremy Chardy al vèncer-lo per 6-1 i 7-6 (2).

Djokovic s’enfrontarà a quarts amb el croat Marin Cilic que per tercera vegada aquesta setmana va necessitar tres sets per seguir endavant. Aquesta vegada davant del serbi Laslo Djere, per 4-6, 6-3 i 6-2 en dues hores i nou minuts, amb 12 sacades directes en el seu compte.

El grec Stefanos Tsitsipas, per la seva banda, va mantenir el seu nivell de joc amb el qual està brillant en les dues últimes setmanes per vèncer l’espanyol Fernando Verdasco per 6-3 i 6-4, i aconseguir per primera vegada els quarts.

Osaka, enrabiada

En el quadro femení, la japonesa Naomi Osaka va deixar Madrid enrabiada i amb el seu lloc de número u en l’aire. Va cedir davant de la suïssa Belinda Bencic, 18 de la WTA, per 3-6, 6-2 i 7-5 després dues hores i tres minuts.

En cas d’haver guanyat Osaka, la japonesa regnaria en el circuit una setmana més, però va topar de nou amb una jugadora que ja li va causar aquest mateix disgust aquest any a Indian Wells.

Notícies relacionades

Osaka, campiona en els dos últims Grand Slams, va acabar frustrada pels seus errors, i va acabar destrossant la seva raqueta colpejant-la contra el terra. Bencic, que mai havia superat la primera ronda a Madrid, es va imposar després de ser a baix per 5-3 en l’últim set.

La romanesa Simona Halep, que va obrir la pista Manolo Santana amb victòria davant de l’australiana Asleigh Barty, per 7-5 i 7-5, ara té l’oportunitat de recuperar el ceptre. Però per a això, la dues vegades campiona, i finalista de quarts l’any passat, ha de guanyar la final dissabte. També va accedir a semifinals la nord-americana Sloane Stephens que va superar la croata Petra Martic per 6-4 i 6-3.