EL TORNEIG DE BARCELONA DE TENNIS

La nova generació competirà amb Nadal al RCT Barcelona

De Miñaur, Shapovalov, Tiafoe i Auger-Aliassime, els joves més destacats en un torneig amb 25 dels 50 primers del món

jcarmengol47287724 indian wells  california   march 09  alex de minaur of austr190312141105

jcarmengol47287724 indian wells california march 09 alex de minaur of austr190312141105 / Yong Teck Lim

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó ha fet una aposta decidida per la 'next gen', la nova generació de tennistes que està cridada a dominar el circuit ATP en un futur pròxim i que serà un dels grans atractius de l’edició del 2019, que es disputarà del 22 al 28 d’abril a les instal·lacions del RCT Barcelona-1899.

Així, en la llista d’inscrits del torneig hi destaquen, a més de quatre 'top ten’ i quatre més entre els 20 primers del rànquing, quatre joves talents més que ja han començat a captar l’atenció dels aficionats.

"Aquest any jugaran aquí Alex de Miñaur (Australia,14è), Denis Shapovalov (Canadà, 25è), Frances Tiafoe (EUA, 35è) i Félix Auger-Aliassime (Canadà, 58è). Per a mi, és molt important tenir aquests jugadors, perquè són els Nadal, Federer i Djokovic del futur i dominaran el tennis mundial d’aquí molt poc temps", va destacar Albert Costa, director del torneig.

Costa es va mostrar orgullós del cartell d’un esdeveniment –"el millor que recordo en els últims anys", va apuntar– que es va presentar aquest dimarts al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Per al director del Godó, tenir aquests quatre jugadors, en edats compreses entre els 18 i els 21, és "molt important per fidelitzar-los, perquè coneguin el torneig i s’acostumin a jugar aquí per quan Rafa Nadal ja no pugui jugar."

Comiat a Ferrer i homenatge a Orantes

El balear, número 2 del rànquing mundial i onze vegades campió a Barcelona, tornarà a liderar la participació de l’obert, que compta amb tres jugadors més entre els 10 primers de l’ATP: el japonès Kei Nishikori (7è), l’austríac Dominic Thiem (8è) i el grec Stefanos Tsitsipas (10è).

També estan inscrits, entre d’altres, els russos Karen Khatxanov (13è) i Daniil Medvedev (15è), l’italià Fabio Fognini (17è), l’espanyol Pablo Carreño (20è), el belga David Goffin (21è) i el francès Lucas Pouille (30è). "Aquesta combinació entre la 'next gen', quatre 'top ten’ i 25 o 26 jugadors entre els 50 primers del rànquing fa que l’edició d’aquest any sigui molt atractiva", va destacar Albert Costa.

Notícies relacionades

El 67è Trofeu Comte de Godó serà molt especial per a David Ferrer, que jugarà per última vegada a Barcelona, on ha sigut finalista en quatre ocasions –va perdre les quatre vegades contra Nadal– i que rebrà un homenatge de l’organització l’any de la seva retirada.

També per a Manuel Orantes, ja que el torneig rebatejarà amb el seu nom la pista 1 per commemorar que en aquest 2019 es compliran 50 anys de la seva primera victòria a l’obert barceloní. 

Temes:

Rafa Nadal