L'Open d'Austràlia

Osaka guanya el seu segon gran a Austràlia

La tennista japonesa derrota Kvitova a la final (7-6, 5-7, 6-4) i ja és la número 1 del món

jcarmengol46711579 japan s naomi osaka reacts after a point against czech repub190126111718 / JEWEL SAMAD

jcarmengol46711579 japan s naomi osaka reacts after a point against czech repub190126111718
jcarmengol46711967 czech republic s petra kvitova reacts after a point against 190126114243

/

2
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

La japonesa Naomi Osaka ha guanyat el seu segon títol en un torneig de Grand Slam al derrotar en una igualadíssima final del’Open d’Austràlia la txeca Petra Kvitova per 7-6 (7-2), 5-7 i 6-4 en dues hores i 27 minuts de partit. Osaka, campiona de l’Open dels EUA al setembre, encadena així dos tornejos de Grand Slam consecutius i obté el premi addicional de ser la nova número u del món (succeeix la romanesa Simona Halep), honor que es disputava precisament en aquesta final amb la jugadora txeca.

Osaka, quarta fins ara al rànquing mundial, s’ha consagrat als seus 21 anys davant d’una jugadora, la txeca de 28 anys, sisena al rànquing mundial, que té també dos Grand Slams en el seu historial (els dos a Wimbledon, el 2011 i el 2014) i que fa dos anys va patir una punyalada a la mà esquerra (ella és esquerrana) en un assalt domèstic que la va tenir apartada de les pistes durant sis mesos.

A Osaka li ha costat molt tancar el partit. Amb 5-3 en el segon set, ha tingut tres pilotes de partit que Kvitova ha salvat amb el seu servei. No només això, sinó que la txeca ha trencat el servei de la seva rival en el següent joc i ha encadenat quatre jocs seguits per aconseguir la segona mànega davant de la desesperació de la japonesa.

Com Capriati

Després de retirar-se al vestidor durant un moment, la japonesa ha tornat més tranquil·la per encarar la decisiva tercera mànega, en la qual Osaka ha trencat de seguida el servei de la seva rival (1-2) per marxar ja cap a una victòria que no ha sigut, malgrat tot, fàcil. Kvitova ha salvat de nou tres boles de ‘break’, un 0-40, al setè joc i ha mantingut tensada la japonesa fins al final d’un gran partit.

Osaka, de mare japonesa i pare haitià, i establerta a Florida (EUA), ha trencat amb una ratxa de vuit tornejos grans seguits guanyats per vuit tennistes diferents en els últims dos anys. El 2017 i el 2018, Austràlia havia sigut per a Serena Williams i Caroline Wozniacki; Roland Garros, per a Jelena Ostapenko i Simona Halep; Wimbledon, per a Garbiñe Muguruza i Angelique Kerber; i l’Open dels EUA, per a Sloane Stephens i Naomi Osaka

Notícies relacionades

Osaka, així mateix, és la primera tennista des de Jennifer Capriaticapaç de guanyar el seu segon gran immediatament després de conquistar el primer. I sens dubte la primera japonesa capaç de guanyar un o més Grand Slams, com ja va demostrar a Nova York al setembre.

Kvitova, que havia arribat a la seva primera final en un gran en pista dura sense perdre ni un sol set, ha desenvolupat un gran tennis, demostrant que es troba totalment recuperada de l’ensurt de l’atac amb un punyal, que li va costar una operació quirúrgica de quatre hores. De fet, portava 11 partits seguits guanyats, després d’imposar-se també en aquest inici d’any al torneig de Sidney.