EL TORNEIG DE MELBOURNE

Carreño eleva a quatre els espanyols en la tercera ronda d'Austràlia

El tennista asturià s'uneix a Nadal, Verdasco i Bautista després d'eliminar Ivaixka

Spain’s Pablo Carreno Busta makes a backhand return to Ilya Ivashka of Belarus during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 17, 2019. (AP Photo/Kin Cheung)

Spain’s Pablo Carreno Busta makes a backhand return to Ilya Ivashka of Belarus during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 17, 2019. (AP Photo/Kin Cheung) / Kin Cheung (AP)

1
Es llegeix en minuts

L’Obert d’Austràlia comptarà amb quatre tennistes espanyols en la tercera ronda –Rafael Nadal (2), Fernando Verdasco (26), Roberto Bautista (22) i Pablo Carreño (23)–, mentre que en l’edició passada van aconseguir accedir-hi només tres (Nadal, Carreño i Albert Ramos). Carreño ha sigut aquest dijous l’últim a unir-se a la llista després d’eliminar el bielorús Ilia Ivaixka per 6-3, 6-3, 7-6 (7).

Verdasco Bautista seran les noves cares en la tercera ronda respecte a l’any anterior, després que vencessin aquest dimecres el moldau Radu Albot i l’australià John Millman; mentre que Ramos no podrà repetir després d’accedir-hi en la seva actuació prèvia a Melbourne. Una de les raons per la qual hi haurà més representació espanyola en la tercera ronda és que el nombre de tennistes espanyols ha augmentat en dos jugadors respecte al 2018.

Les estadístiques

Els espanyols que van competir en el quadro final en l’edició passada van ser Rafael Nadal, David Ferrer, Fernando Verdasco, Roberto Bautista, Guillermo García-López, Albert Ramos, Jaume Munar, Feliciano López i Pablo Carreño. En l’edició actual l’únic que no va repetir va ser Ferrer, que no disputarà cap Grand Slam aquest any, mentre que van entrar com a novetats Marcel Granollers, Pablo Andújar i Roberto Carballés.

Notícies relacionades

Els espanyols que encara compten amb possibilitats de coronar-se a la vora del riu Yarra buscaran, en primer lloc, superar la xifra de l’any respecte a la representació a vuitens de final el 2018, on tan sols l’exnúmero u Nadal i l’asturià Carreño van aconseguir vèncer en el seu tercer partit.

En la tercera ronda Nadal s’enfrontarà a l’australià Alex de Miñaur (27); Verdasco, al croat Marin Cilic (6); Bautista, al rus Karén Khatxànov (10), i Carreño, a l’italià Fabio Fognini (12).