L'OPEN D'AUSTRÀLIA DE TENNIS

Muguruza triomfa a deshora a Melbourne

La hispanoveneçolana va culminar la seva victòria sobre la britànica Konta a les 3.11 hores de la matinada

jcarmengol46586320 tennis   australian open   second round   melbourne park  me190117170405

jcarmengol46586320 tennis australian open second round melbourne park me190117170405 / EDGAR SU

3
Agencias

La hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza va haver d’esperar finsa les 3 i 11 minuts de la matinada, però a aquella hora exactament va arribar la seva segona victòria en l’Obert d’Austràlia del 2019 després d’una llarga batalla de dues hores i 42 minuts davant de la britànica, nascuda precisament a Austràlia, Johanna Konta, que va acabar doblegant en tres sets, per 6-4, 6-7 (3-7) i 7-5.

El partit va començar ben passada la mitjanit a Melbourne i va ser el més tardà disputat mai en dones en el primer gran de l’any. Al final, només unes quantes desenes d’espectadors aguantaven a la grada. "No em puc creure que hi hagi gent encara aquí", va fer broma Muguruza en les seves primeres paraules després de la treballada victòria. "Crec que me n’aniré a esmorzar", va afegir entre rialles.

Segur que Garbiñe va arribar a l’hotel pràcticament a aquella hora, la d’esmorzar, i sort que tindrà un dia lliure abans d’afrontar la tercera ronda davant de la suïssa Timea Bacsinszky, classificada molt abans gràcies a la seva victòria sobre la russa procedent de la prèvia Natalia Vikhlyantseva per 6-2 i 7-5. La suïssa va ser la botxí de Muguruza en l’última edició del Madrid Mutua Open, malgrat que l’espanyola va vèncer en els quatre enfrontaments previs, inclòs el que van mantenir a Melbourne Park el 2015.

Muguruza persegueix una bona actuació a Austràlia, on el seu millor resultat ha sigut els quarts de final que va assolir fa dos anys. Konta, que va ser semifinalista el 2016, va reaccionar molt bé al domini de l’espanyola i, després d’empatar a una mànega gràcies al 'tie-break' de la segona, va mantenir el seu servei fins al 6-5 en el set definitiu. En aquell moment, la hispanoveneçolana va jugar amb més aplom i li va trencar el servei en la primera ocasió que va tenir, amb 30-40, per aconseguir la victòria.

Muguruza és l’única espanyola que queda al’Obert d’Austràlia, ja que Carla Suárez havia perdut diverses hores abans davant la ucraïnesa de 18 anys Dayana Yastremska per 6-3, 3-6 i 6-1. La de Gran Canària va jugar minvada per les molèsties físiques que arrossega des de fa un mes, i evitarà enfrontar-se en tercera ronda amb la nord-americana Serena Williams, que compta els seus partits per victòries directes en dos sets, l’última davant de la canadenca Eugenie Bouchard (6-2, 6-2).

Garbiñe, molt motivada

Muguruza (18a cap de sèrie) va assegurar després de la seva tardana victòria que no li importava l’hora del partit, perquè està molt motivada per disputar l’Obert d’Austràlia. "Estic contenta perquè ha sigut un partit duríssim. Ella ha jugat molt bé en el tercer i la veritat és que que les dues ens mereixíem la victòria", va comentar Muguruza.

L’exnúmero 1 del món va revelar que va mantenir la calma durant el parcial definitiu perquè estava segura que en algun moment arribaria la seva oportunitat a la resta per guanyar el partit. "Sabia que en algun tram ella no estaria tan fina. He intentat no frustrar-me i mantenir-me a tota hora en el partit", va afegir la tennista.

Muguruza, que compta amb un títol de Wimbledon (2017) i Roland Garros (2016), va comentar que hauria sigut millor si li haguessin avançat el partit tot i que va dir que sabia per endavant que jugaria tard. "Estic una mica fastiguejada perquè és molt tard i quan m’han volgut moure per jugar abans no estaven preparats. No és la primera vegada que jugo tard però aquesta vegada ha sigut excessivament tard", va apuntar la tennista nascuda a Caracas després de finalitzar el partit gairebé a un quart de quatre de la matinada.