Bautista guanya Djokovic a Doha

El tennista castellonenc supera el número 1 mundial i arriba a la final

jcarmengol46426429 roberto bautista agut of spain reacts after defeating novak 190104193413

jcarmengol46426429 roberto bautista agut of spain reacts after defeating novak 190104193413 / KARIM JAAFAR

2
Es llegeix en minuts

Sorpresa, i de les grans, en el món del tennis. El castellonenc Roberto Bautista ha protagonitzat la primera bomba de la temporada al superar l’actual número 1, el serbi Novak Djokovic, en les semifinals del torneig de Doha (Qatar), a escassos 10 dies de l’inici a Melbourne de l’Obert d’Austràlia, primer gran el 2019.

Bautista, que tenia un balanç desfavorable amb el serbi de 7 victòries a 1 en els seus duels anteriors (l’espanyol només havia guanyat en el Masters 1.000 de Xangai del 2016), ha jugat un partit gairebé perfecte per acabar superant 'Nole' en tres disputats sets, per 3-6, 7-6 (8-6) i 6-4, tancant el partit en el primer dels dos 'match points' que ha tingut. L’espanyol jugarà la final del torneig qatarià davant del vencedor de l’altra semifinal, que disputen el txec Tomas Berdych i l’italià Marco Cecchinato.

En realitat, Djokovic havia estat flirtejant amb el fracàs durant tot el torneig, ja que en les dues rondes anteriors ja es va veure obligat a superar un set en contra abans de passar de ronda. Li va passar a quarts de final davant del georgià Nikoloz Basilashvili (4-6, 6-3 i 6-4) i també a vuitens de final, davant l’hongarès Marton Fucsovics.

El serbi, campió de Doha el 2016 i el 2017, havia guanyat 13 partits consecutius a la capital qatariana i en total tenia una marca de 15-1 en el torneig. Djokovic, guanyador de 72 títols en la seva carrera, buscava a Doha aixecar un trofeu per 14a temporada consecutiva, i continuar la ratxa del final del 2018, en la qual va arribar a la final en cinc tornejos i en va guanyar tres.

Per la seva part, per estar a les semifinals, Roberto Bautista va vèncer dijous als quarts de final al suís Stan Wawrinka en dos sets (6-4 i 6-4).

Dos títols l’any passat

A Doha Roberto Bautista no va decaure malgrat tenir el marcador en contra en el primer set, que Djokovic va guanyar amb solvència, per 6-3. Fins aquell moment, el serbi, flamant vencedor en l’exhibició d’Abu Dhabi, va tenir el control del duel.

Notícies relacionades

Va millorar el jugador espanyol, que l’any passat, marcat per les lesions, va guanyar els títols de Dubai i Auckland per elevar a vuit la seva collita d’èxits, i va resistir a l’ímpetu del número u del món, que va començar a sentir-se incòmode. Roberto Bautista va tenir cinc punts de set, que només va poder tancar en el desempat.

A la mànega final, l’espanyol va prolongar la seva millora. Va trencar la sacada del serbi i es va situar amb un 2-0 que va resultar decisiu al final en un xoc que va durar dues hores i 37 minuts. Així, Bautista jugarà a Doha la setzena final de la seva carrera.