CONTRATEMPS

Nadal es retira lesionat a Brisbane per no posar en risc l'Obert d'Austràlia

El tennista mallorquí treu importància al seu problema a la cuixa esquerra

zentauroepp46407173 nadal190102112837

zentauroepp46407173 nadal190102112837 / DARREN ENGLAND

1
Es llegeix en minuts

Rafael Nadal s’ha retirat aquest dimecres del torneig Brisbane International a causa d’un problema a la cuixa esquerra. El tennista mallorquí ha dit que no volia arriscar a lesionar-se abans de l’Obert d’Austràlia d’aquest mes i ha revelat que tant els metges del torneig de Brisbane com els seus li han explicat que si hagués competit ara hi hauria hagut un alt risc de no estar disponible per a l’Obert d’Austràlia, primer Grand Slam de l’any.

El balear va comparèixer en roda de premsa per anunciar la seva retirada en el que havia de ser el seu primer torneig oficial de l’any després d’un llarg període de temps lesionat, i va comentar que la decisió ha sigut presa malgrat que "les sensacions són bones" i que es troba molt millor que fa tres dies, quan va decidir no disputar la final de consolació a Abu Dhabi per precaució.

Bones sensacions malgrat tot

"Em sento bé, però després d’un llarg període sense competir vaig sentir unes petites molèsties en el primer partit a Abu Dhabi. Aquesta és la raó per la qual no hi vaig jugar el segon partit", va argumentar. Nadal, a més, va recalcar que s’ha estat entrenant amb normalitat durant aquests dies, però que, malgrat això, ha decidit no jugar a Brisbane, on ja va ser absent la campanya passada per la mateixa raó.

"Em vaig fer una ressonància magnètica i es va veure un petit problema a la cuixa esquerra. Volia jugar, però els consells dels metges eren contraris", va dir Nadal. "És poca cosa, però es pot convertir en una cosa molt més gran. Quan jugues, la tensió sobre el múscul ho pot empitjorar".

Els aficionats

Notícies relacionades

"És molt dur especialment per al torneig i els aficionats, perquè és el segon any consecutiu que ells no tindran l’oportunitat de veure’m jugar. Però no tingueu dubte que el principal afectat d’aquesta situació i el primer que està patint soc jo", va aclarir.

Finalment, el mallorquí va afirmar que ha d’"entendre que el succeït tan sols és una conseqüència d’haver estat tant temps apartat de les pistes", tot i que va admetre que és difícil anunciar aquestes decisions. 

Temes:

Rafa Nadal