Muguruza discuteix amb el seu entrenador, que la deixa penjada

"¡Que et fotin!", va etzibar Sam Sumyk a la tennista abans d'abandonar la pista a l'Elit Trophy

lainz45736800 181103193721

lainz45736800 181103193721

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Corren mals temps per a la número 1 del tennis espanyol, Garbiñe Muguruza. La hispanoveneçolana ha tancat aquest dissabte la seva temporada 2018 de la pitjor manera possible, amb una contundent derrota en les semifinals de l’Elit Trophy de Zhuhai (Xina) i una penosa discussió amb el seu entrenador, el francès Sam Sumyk, que l’ha deixat penjada en la meitat del partit després de proferir un sonor "¡que et fotin!" per donar per concloses les diferències.

La qüestió ja venia calenta de divendres, en els quarts de final, que Muguruza va guanyar contra la letona Anastasia Sevastova després de superar tres pilotes de partit en contra. La tennista de Caracas va destrossar la raqueta i va dir a Sumyk que "no sentia una merda" i que estava intentant fer el seu tennis i "sentia el contrari". Després, la tennista es va encarar fins i tot amb un càmera de televisió i li va dir: "¿Em voleu acabar de fotre amb la càmera?"

Aquest dissabte, el mal rotllo ha prosseguit en el partit contra la xinesa Qiang Wang, 22a del món, que es va imposar per un clar 6-2 i 6-0 després de començar perdent per 1-2 i enllaçar 11 jocs seguits guanyats (amb cinc ruptures de servei consecutives) a una Muguruza totalment trasbalsada després de perdre el decisiu cinquè joc, que es va prolongar més d’11 minuts.

"Sempre estàs enfadada"

Sumyk havia intentat calmar i donar ànims a la seva jugadora. "Sempre estàs enfadada, no té sentit parlar amb algú que està enfadada", li va dir el tècnic. Garbiñe va negar que ho estigués, però la discussió va anar pujant de tot. "Aquí hi ha una regla: jo no parlo amb persones que estan enfadades. Estic intentant ajudar-te", va dir Sumyk. "D’acord, doncs ajuda’m, ¿què he de fer?", va replicar Muguruza de mala manera. "¡Que et fotin!", li va etzibar llavors el tècnic francès, que es va aixecar i va abandonar la pista.

Sense el seu entrenador, la tennista hispanoveneçolana va anar de mal en pitjor i no va reaccionar davant de Wang, que a última hora va substituir la lesionada Madison Keys (EUA), que era qui s’havia classificat. "Estava preparada per jugar un partit difícil, fos Keys o Wang. Estava il·lusionada per arribar a la final. Estava una mica cansada físicament, però tenia la ment llesta per lluitar. Però Wang ha jugat amb tirs increïbles i no se li escapava res", va explicar Muguruza, que no va abundar sobre la discussió amb el seu entrenador.

Notícies relacionades

Wang jugarà amb l’australiana Ashley Barty, vencedora per 4-6, 6-3 i 6-2 de l’alemanya Julia Goerges (defensora del títol), en una final inèdita de la qual sortirà una nova campiona de l’Elit Trophy.

Muguruza, per la seva part, tanca l’any amb un únic títol, a Monterrey, el sisè de la seva carrera, i acaba la temporada al lloc 17è del rànquing mundial.