IMPARABLE

Nadal s'estrena a Barcelona amb un nou rècord

El número 1 mundial bat la marca de 36 sets consecutius guanyats que tenia Nastase des del 1973

43076395 60

43076395 60 / JORDI COTRINA

1
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

Sòlid i contundent. Rafael Nadal ha obert la seva participació en el Barcelona Open Banc Sabadell disposat a defensar el seu títol i guanyar l'onzè per al seu extraordinari palmarès. En el primer partit s'ha desfet del granadí Roberto Carballés per 6-4 i 6-4 i ha sumat 38 sets consecutius guanyats des de la seva última derrota en terra davant l'austríac Dominic Thiem als quarts de final de Roma de l'any passat i ha superat un rècord que tenia des del 1973, el també exnúmero 1 mundial, el romanès Ilie Nastase.

Nadal no ha començat bé, de totes maneres. Carballés (número 77 mundial) ha entrat a la pista del campió disposat "a disfrutar", com havia dit el dia abans. Sense res a perdre, l'esquerrà tennista granadí ha sortit valent i agressiu i la seva actitud ha tingut premi i ha guanyat el primer joc i ha trencat, en el següent, el de Nadal (0-2). La resposta del mallorquí no s'ha fet esperar i ha capgirat el marcador guanyant quatre jocs seguits. Carballés encara ha pogut guanyar un parell de jocs més abans de cedir el primer set en 56 minuts.

El mallorquí pressiona

En el segon, Nadal ha trencat de sortida i s'ha col·locat 2-0 i 3-1. Carballés semblava entregat, després de l'esforç realitzat corrent rere els cops del mallorquí, que semblava més estar afinant cops que preocupat per rematar el partit. Així Carballés encara ha igualat el marcador (3-3) fins que Nadal ha pitjat l'accelerador per certificar la victòria en el segon match ball en 1 hora i 51 minuts.