BARCELONA OPEN BANC SABADELL

Nadal: "¿El millor de la història? Els números són els que són"

L'últim guanyador de Montecarlo arriba a Barcelona preparat per "mantenir el millor nivell"

nadal-cotrina-2

nadal-cotrina-2

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal va aterrar a Barcelona amb un Montecarlo més al museu de Manacor, i en van 11, preparat per repetir el mateix a l’Open Banc Sabadell, però amb la precaució i la humilitat habitual de sempre des que, en un abril de l’any 2003, va travessar la porta del RCT Barcelona, amb 16 anys i la bossa carregada d’il·lusions i uns somnis que mai podria pensar que arribarien fins on han arribat. Pels seus números és un dels millors tennistes de la història, ara amb 31 anys, amb 15 Grand Slam, 31 Masters 1000 i número 1 mundial durant 171 setmanes, de moment.          

«Arribo a Barcelona després d’una setmana molt bona, per les sensacions i perquè he aconseguit una victòria molt important a Montecarlo, per com ho he fet i la confiança que em dona haver guanyat el meu primer torneig de l’any», va explicar l’actual número 1 mundial, que s’ha passat en blanc, per les lesions, la gira de ciment sense poder jugar a Acapulco, Indian Wells i Miami, des que va caure eliminat a quarts de l’Open d’Austràlia. 

La presència de Djokovic

De les 14 participacions de Nadal a Barcelona, la d’aquest any possiblement serà la més dura que afronti pel quadro del torneig, en què a última hora, s’ha apuntat el serbi Novak Djokovic, exnúmero 1 mundial, que trepitja la terra del seu rival (s’han enfrontat 50 vegades, amb 26 victòries per al mallorquí) buscant una recuperació que li està costant més que mai.

Djokovic, actualment número 12 mundial, ha acceptat venir a Barcelona darrere d’una recuperació esportiva i amb un bonus de 400.000 euros, pressupostat com a derrama aprovada en l’última assemblea del club. Un preu més que raonable per un jugador que, com Roger Federer o Rafael Nadal, habitualment està per sobre del milió d’euros. Djokovic ja es va entrenar ahir a Barcelona.

Nadal, durant la conferència de premsa  / jordi cotrina

Nadal va valorar positivament la presència del seu rival. «El quadro s’ha complicat una mica amb Djokovic, però jo hauria fet el mateix que ell en la seva situació. Per als aficionats, que Djokovic estigui aquí és una bona notícia; per als rivals, és pitjor», va recalcar Nadal que es podria creuar amb el serbi a quarts.

Nadal espera Djokovic, segur de sentir-se a casa, en un torneig que ha guanyat en 10 ocasions i on Djokovic jugarà per segona vegada (la primera va ser el 2006). El mallorquí se sent fort per mantenir el nivell demostrat a Montecarlo. «¿Ets el millor jugador de la història sobre terra?», li van preguntar. Una qüestió habitual any rere any i a cada torneig, però aquesta vegada va tenir una resposta diferent. «Això ho heu de dir vosaltres, els periodistes, però els números són els que són. ¿El millor? No ho sé. Però m’agradi o no respondre aquesta pregunta, evidentment soc el que ha aconseguit més títols en terra –54– i els més importants».

Pendent de la Race

Notícies relacionades

A Nadal ningú li ha regalat el palmarès que llueix. Els títols se’ls ha guanyat a la pista i per aconseguir-los, des de petit, només ha tingut una idea molt clara: treballar i treballar. Aquesta setmana ho tornarà a fer i no pensa en la defensa del títol i els 500 punts que guanyaria a Barcelona, que li permetrien seguir com a número 1 mundial una setmana més. «Els punts duren un any. Mai em plantejo defensar-los. Cada any començo de zero. Només serveixen per ser cap de sèrie dels tornejos. El més important és la Race –la carrera cap a la Copa Master– i en aquesta, després de Montecarlo, vaig quart», va insistir ahir en una roda de premsa en la qual no va obviar  preguntes incòmodes, com la seva posició personal sobre els xiulets a l’himne en la final de la Copa del Rei de futbol.

Elogi a Iniesta i xiulets a l'himne

«No entenc que es xiuli res ni ningú, però respecto el sentiment de qui decideixi fer-ho», va destacar. També va tenir un record per a Iniesta quan li van preguntar per la marxa del capità del Barça. «Fa pena no poder seguir-ne disfrutant cada setmana. Ens ha donat moltes alegries. És un futbolista especial i únic, una persona que destacaria pel seu respecte, humilitat, naturalitat. Un model per a la societat». No es va oblidar del seu Madrid que juga avui  les semifinals de la Champions. «Guanyarà el que estigui més preparat». Una resposta que Nadal s’aplica a la pista des que juga. I no li ha anat malament.