QUARTS DE FINAL DE LA COPA DAVIS

Nadal supera Zverev i força el cinquè per a Espanya

El mallorquí trenca els primers serveis de l'alemany en cada set i guanya per la via ràpida

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Del número 4 del món a l'1 hi ha una gran distància, però aquest diumenge ha quedat clar que la que hi ha entre el rei Rafa Nadal jugant en la terra batuda de casa a la Copa Davis i el príncep Alexander Zverez és, actualment, inabastable. En una entregada i plena a vessar plaça de Toros de València, el manacorí s'ha anticipat en cada set a l'alemany i li ha trencat els seus primers serveis per acabar escombrant-lo (6-1, 6-4 i 6-4) i empatar un encreuament de quarts de final que es decidirà en el cinquè xoc entre David Ferrer i Philipp Kohslchreiber.

Des de l'inici, Nadal s'ha imposat a Zverev. Passaven poc de les onze quan ha començat el duel i amb prou feines amb set minuts el balear ja estava tancant els punys i cridant encarat a la grada. Acabava de trencar-li a l'alemany el seu primer joc al servei després d'haver guanyat abans en blanc el seu. El set ja estava encarrilat i ha quedat decidit quan en el sisè joc Nadal ha tornat a sorprendre el seu rival. Per no fer-lo llarg, s'ha tancat amb 6-1 en el següent en poc més de mitja hora.

Nadal ha repetit l'estratègia en la segona mànega i tot i que li ha costat més, ho ha aconseguit. Ha aconseguit multiplicar els seus dubtes en el primer joc i li ha trencat el servei amb una deixada que ha fet posar dretes les plenes grades de la plaça valenciana. Veient-se burlat, Zverev li ha tornat el break de manera immediata.

Controlar la iniciativa

Astut i humil, Nadal l'ha deixat envalentir-se però sense que li pogués treure més partit. I en el cinquè set, amb 2-2, mentre el seu rival es distreia convertint la jutge de cadira en ull de falcó amb cames bola sí bola també, el manacorí li ha tornat a trencar el servei. I ja no ha donat opció perquè la iniciativa canviés, cosa que ha fet que l'alemany s'entossudís a buscar més enemics entre els jutges i la pista, com si no tingués prou problemes. Així que el set s'ha tancat amb 6-4.

Notícies relacionades

Nadal ha estat a punt de tornar-li a fer l'embolic d'inici per tercer cop en el seu primer joc al servei, Zverev s'ha despertat a temps però, tossut i constant, Nadal l'hi ha fet en el tercer amb cames ja rapidíssimes. La festa s'ha desfermat a les grades, i el patiment, al costat alemany de la pista, on la raqueta del seu ocupant ha acabat per terra.

Alliberat de la pressió de poder guanyar, el germànic s'ha deixat anar i ha pogut maquillar una mica una derrota que, malgrat tot, confirma la vigència del regnat de Nadal. El balear encara ha fet posat un altre cop la grada dreta quan, després de saludar un per un tots els integrants de l'equip espanyol sense distingir càrrec, ha fet un salt amb els punys tancats cap al centre de la pista i ha animat el públic per al xoc decisiu.