Nadal es passeja en la seva estrena a Xangai

Aparta Donaldson del torneig (6-2 i 6-1) i s'enfrontarà a vuitens amb Fognini

jcarmengol40500517 rafael nadal of spain hits a return during the men s 2nd rou171011134913

jcarmengol40500517 rafael nadal of spain hits a return during the men s 2nd rou171011134913 / NICOLAS ASFOURI

1
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol / Barcelona

Rafael Nadal va entrar cansat a la pista central del Qi Zhong Stadium de Xangai, però no es va notar. «Ahir em vaig quedar fins a les tres de la matinada veient en directe el que passava al Parlament de Catalunya», va confessar als periodistes. El número 1 del món no pot treure’s del cap una situació que qualifica de «trista», encara que no es va voler estendre: «Ja he expressat la meva opinió en la mesura en què és possible, en un tema tan complicat, perquè digui el que digui es malinterpreta pels dos costats». I va acabar: «Simplement espero que se solucioni el tema, per a mi això és l’únic prioritari, i jo només soc un espectador del que està passant i el meu millor desig és que tot acabi de la millor manera possible».

Notícies relacionades

Però, fins i tot cansat i preocupat, Nadal va prosseguir el seu camí per intentar acabar l’any com a número 1, lloc que va recuperar el mes d’agost passat, aconseguint la seva 13a victòria seguida, al guanyar en el seu debut al Masters 1.000 de Xangai el jove nord-americà de 21 anys i 52è del món Jared Donaldson, que no va ser rival per al mallorquí. En el seu primer enfrontament directe, Nadal es va imposar per 6-2 i 6-1 en menys d’una hora (54 minuts) i ja és a vuitens de final del torneig xinès (un dels pocs que no ha guanyat mai), on s’enfrontarà avui amb l’italià Fabio Fognini.

Nadal, que ve de triomfar consecutivament a l’Open dels EUA i el torneig ATP 500 de Pequín, necessita guanyar també a Xangai, i que el suís Roger Federer no arribi a semifinals, per assegurar-se acabar l’any en el liderat mundial, cosa que aconseguiria per quarta vegada en la seva carrera. Federer també va avançar a costa de l’argentí Schwartzman.