CEPTRE PERDUT

Muguruza cedeix el número 1 mundial

La romanesa Halep l'hi pren a l'accedir a la final de Pequín

zentauroepp39844274 garbine muguruza  of spain  waves to spectators after defeat170906185716

zentauroepp39844274 garbine muguruza of spain waves to spectators after defeat170906185716 / Seth Wenig

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

Garbiñe Muguruza i Rafael Nadal van arribar a Pequín com a números u. Per primera vegada, dos tennistes espanyols coincidien en un mateix torneig al cim del rànquing femení i masculí, tot i que l’alegria ha durat poc perquè la tennista hispanoveneçolana ha cedit la seva corona temporalment a la romanesa Simona Halep que, després d’arribar a la final ahir, es va assegurar ser la nova número 1 mundial i la 25a de la història des que l’estrenés la nord-americana Chris Evert el 3 de novembre de 1975.

Muguruza va marxar de Pequín amb la decepció de saber que no podria defensar el seu lloc al retirar-se malalta en el seu debut al torneig, quan perdia amb la txeca Barbora Strykova (6-1, 2-0). Per contra, Nadal se n’anirà de la capital xinesa amb més avantatge de punts en el seu pols pel número 1 amb Roger Federer i la possibilitat de sumar avui (13.30 h, Movistar) un nou títol al seu palmarès, el segon a Pequín, on va guanyar el 2005 i ha sigut finalista el 2015 i el 2013, les dues ocasions contra Novak Djokovic. 

Nadal es va imposar en les semifinals a Grigor Dimitrov per 6-3, 4-6 i 6-1, en un partit que va dominar de sortida però en què va haver de serrar les dents perquè no se li escapés per la reacció del tennista búlgar, que va forçar al tercer set, tot i que després es va ensorrar i va encaixar la novena derrota contra el mallorquí. Precisament Nadal havia caigut contra Dimitrov a Pequín en quarts de final.

«Soc molt feliç de tornar a jugar la final a Pequín. Per a mi és un èxit seguir amb les sensacions positives després de la meva victòria a l’US Open», va valorar Nadal que aquest migdia s’enfrontarà a Nick Kyrgios. L’australià va eliminar en l’altra semifinal l’alemany Alexander Zverev per 6-3 i 7-5.

Notícies relacionades

Si Nadal ja era feliç pel que havia fet, més ho estava Halep per guanyar el número 1 mundial després d’haver fallat alguns cops aquesta temporada. La romanesa ho va aconseguir, a més, al guanyar la letona Jelena Ostapenko (6-2, 6-4), la mateixa rival que fa uns mesos, a Roland Garros, l’hi havia impedit aconseguir el títol a París. Halep, de 26 anys, es converteix en el segon tennista romanès que arribar al número 1, després que Ilie Nastase ho aconseguís per primera vegada el 1972. 

Cinc números 1

Halep, de 26 anys i guanyadora de 15 títols WTA, cap Grand Slam entre ells, és la cinquena dona que aquest any ocupa la primera plaça després de Serena Williams, Angelique Kerber, Karolina Pliskova i Garbiñe Muguruza. La tennista romanesa va entrar en el en el top 10 el 27 de gener del 2014 i ha sigut finalista de Roland Garros en dues ocasions (2014 i 2017).