L'últim pas de Nadal

lmendiola38817502 czz01 par s  francia   09 06 2017   el tenista espa ol rafae170610202148

lmendiola38817502 czz01 par s francia 09 06 2017 el tenista espa ol rafae170610202148 / ETIENNE LAURENT

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Ha arribat el moment. L’objectiu del 10 està a l’abast. Queda l’últim pas perquè Rafael Nadal mossegui per desena vegada la Copa dels Mosqueters que, des del 2005, sembla que tingui gairebé en propietat. Però potser aquesta sèra la vegada que trepitjarà la central Phlippe Chatrier (15.00, Tele 5) amb més tranquil·litat. L’experiència l’ajuda a afrontar el repte, però també el moment de forma que ha demostrat en el torneig. «Solament queda un partit més, el més complicat, però el Rafa està preparat per a la batalla per guanyar», assegurava Carlos Moyà, a la sortida de l’entrenament que el tennista va fer a la pista número 3 amb tot l’equip.

AVALUACIÓ CONTÍNUA

«La sensació és bona i tampoc s’ha de preparar res especial, diferent del que hem fet aquests dies. Quan anava al col·legi era avaluació contínua i entenc que aquí és el mateix. A vegades volem fer arrels quadrades en una pista de tennis i no dona per a tant. Es tracta de fer el de sempre, deia amb la seva habitual calma mallorquina Toni Nadal. Hi havia poques coses a millorar i corregir veient Nadal en l’entrenament, apuntant i ajustant cada cop a les línies una vegada i una altra.

      

Està en pla destructor. Omnipresent. I tothom ho sap. Inclòs Wawrinka. Però eviten qualsevol eufòria desmesurada. El suís s’ha guanyat un respecte arribant a la final. «Wawrinka és un jugador molt dur en les finals», deia Francis Roig, incorporat fa un parell de dies a l’equip per acompanyar Nadal. «Faig d’aplegapilotes», deia fent broma ahir.

    

Wawrinka no és pas cap nouvingut. El suís també té experiència, cops i talent per desafiar qualsevol i guanyar-lo, com va fer amb Andy Murray.

TRES DE TRES, NOU DE NOU

L’estratègia per superar-lo la té clara tot l’e­quip del nou vegades campió del torneig. Primer, confiança total en l’extraordinari moment que viu i, després, la tàctica. Ha de treure el suís de la seva zona de confort, impedir que pugui picar parat. No deixar-lo respirar. La semifinal contra Thiem hi va ajudar en aquest sentit. «Wawrinka té un tennis violent, però ple de talent, i quan està en marxa és com una locomotora», opinava l’excampió suec Mats Wilander a L’Équipe ahir. El suís ha guanyat tres de tres finals en Grand Slams. I això no deu ser per casualitat. «Si ell en té tres de tres, el Rafael en té nou de nou aquí, que no està gens malament ¿oi?», deia Toni Nadal.

Notícies relacionades

    

Tothom espera que Nadal aixequi el seu desè títol avui, però evita parlar-ne. «L’única realitat és que el desè és un 10% més que el novè, però el segon va ser un 50% més que el primer. Guanyar-ne deu és molt bonic, però també tenir-ne nou», insistia l’oncle del Rafa. «Seria el primer per a mi...», valorava Moyà.