Fenòmens anòmals no identificats (UAP)

Els Estats Units oculten evidència d’«intel·ligència no humana», segons exmilitars

Van denunciar una campanya activa de desinformació del Govern nord-americà per negar el fenomen UAP i «amagar» programes no autoritzats a l’espai

Els Estats Units oculten evidència d’«intel·ligència no humana», segons exmilitars
3
Es llegeix en minuts

Dos exaviadors, junt amb un veterà de combat condecorat i oficial d’intel·ligència del Pentàgon, van testificar davant el Congrés nord-americà i van afirmar que el Govern d’aquest país oculta evidències concretes d’«intel·ligència extraterrestre»: això inclouria restes biològiques, naus alienígenes i altres coneixements tecnològics de procedència no humana. 

A fi de donar llum sobre els fenòmens anòmals no identificats (UAP), la denominació actual per als casos inexplicables coneguts històricament com a objectes voladors no identificats (ovnis), el Congrés dels Estats Units va celebrar una audiència dimecres, 26 de juliol, a Washington. S’ha de destacar que aquests temes han pres notorietat en els últims mesos, davant diferents anuncis científics i denúncies mediàtiques.

Segons la informació oficial del Comitè de Supervisió i Rendició de Comptes, en aquesta ocasió van testificar Ryan Graves i David Fravor, dos exaviadors de la Marina nord-americana, que van informar de trobades amb objectes desconeguts a l’espai aeri d’entrenament militar, i David Grusch, un veterà de guerra condecorat i excodirector de l’àrea de fenòmens anòmals no identificats a l’Agència Nacional d’Intel·ligència Geoespacial.

Programes ocults, naus i restes d’alienígenes

D’acord amb un article publicat a Space.com, Grusch va afirmar que durant el seu acompliment com a oficial d’intel·ligència el van informar de l’existència d’un «programa d’enginyeria inversa i recuperació d’accidents UAP amb diverses dècades de treball», però posteriorment se li va negar l’accés a aquesta informació. Davant això, va decidir presentar-se com a denunciant. 

Grusch, que també es va exercir com a membre del grup de treball UAP del Pentàgon del 2019 al 2021, els va dir als integrants del comitè legislatiu que les seves denúncies es basen en «informació que m’han brindat persones amb un llarg historial de fidelitat i servei a aquest país, moltes de les quals també han compartit amb mi proves convincents en forma de fotografies, documentació oficial i testimonis orals classificats». 

No obstant, quan un dels integrants del Congrés li va sol·licitar ubicacions precises dels llocs on s’haurien produït aquests albiraments de fenòmens UAP, Grusch va dir que no podia aportar aquestes dades «en un entorn obert i sense classificar». En aquest sentit, va afirmar en un comunicat personal que «ha patit represàlies» per la seva decisió d’abandonar l’àmbit oficial i convertir-se en denunciant

En declaracions prèvies a diferents mitjans, Grusch va afirmar que els Estats Units van aconseguir recuperar una nau extraterrestre intacta i restes d’organismes «no humans», que no pertanyen a aquest planeta. Durant la seva presentació, va indicar, no obstant, que no va ser testimoni directe d’aquestes troballes i que només es remet a dades aportades per especialistes de provada trajectòria i absoluta confiança.  

Alhora, va afirmar que hi ha projectes de tecnologia avançada a l’espai que són fora de la supervisió del Congrés nord-americà i una campanya activa de desinformació del Govern dels Estats Units, amb l’objectiu de negar l’existència de fenòmens anòmals no identificats.

La presentació dels denunciants davant el Congrés dels Estats Units, aquest 26 de juliol a Washington. Crèdits: GOP Oversight / Youtube.

Casos habituals entre els pilots

D’altra banda, Ryan Graves li va dir al comitè que els UAPs estan escassament informats a l’espai aeri nord-americà, a causa de l’«estigma» que suposa per als pilots parlar d’aquests casos. «Aquests albiraments no són rars ni aïllats, sinó rutinaris. Tripulacions aèries militars i pilots comercials, observadors entrenats que depenen d’una identificació precisa, són testimonis freqüents d’aquests fenòmens», va indicar. 

Notícies relacionades

A més, Graves va descriure que diferents aviadors navals que operaven a la costa est dels Estats Units van presenciar objectes que semblaven mantenir-se immòbils davant vents huracanats, abans d’accelerar sobtadament a velocitats supersòniques. També va expressar que les recents declaracions del Govern nord-americà negant la veracitat dels testimonis de testimonis oculars només incrementa el temor dels pilots a parlar dels albiraments

Finalment, David Fravor va indicar que els fenòmens UAP s’han de considerar amb serietat perquè es tracta de «processar o treballar en naus que es creu que no són d’aquest món». Així, va sol·licitar al Govern dels Estats Units que redobli els seus esforços perquè «la tecnologia a què ens enfrontem és molt superior a qualsevol cosa que hàgim conegut fins avui», va dir.