Virgues sobre Barcelona: la pluja que va poder ser i no va ser

Alfons Puertas

1
Es llegeix en minuts

La borrasca Ciarán ens ha tingut en suspens tot aquest dijous. Al final, el gran protagonista ha sigut el vent, que ha causat nombrosos problemes a la ciutat, bàsicament per la caiguda d’arbres. La pertorbació ha causat a més una intensa alteració de l’estat del mar, amb onades que en alguns punts del litoral han superat els quatre metres.

¿I la pluja? Doncs més aviat poca. Al final, el gruix de les precipitacions causades per Ciarán han caigut a les comarques pirinenques. A la resta, els xàfecs han sigut fugaços i moltes vegades escassos. Barcelona ha sigut un dels punts de Catalunya on la pluja ha sigut fugaç.

Una de les claus de per què ha passat això ha pogut veure’s al cel de la capital catalana ja sense la llum del sol. El meteoròleg de l’Observatori FabraAlfons Puertas ha captat una formació ennuvolada peculiar que oculta una particularitat.

El secret de les virgues

Foto de núvols formant virgues sobre Barcelona. /

Alfons Puertas

Puertas ha retratat una formació de virgues. Les virgues, també conegudes com ‘les barbes dels núvols’, són la precipitació que cau d’un núvol però que s’evapora abans d’arribar a terra.

Notícies relacionades

«Virga» és un vocable llatí per referir-se a les branques.

Això és el que hem vist al cel de Barcelona: la pluja que va poder ser però no va ser.