Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dijous, 2 de novembre: així notarem la borrasca Ciarán

Temps de Catalunya, avui dijous, 2 de novembre: així notarem la borrasca Ciarán

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

2
Es llegeix en minuts

Ja la tenim aquí. Tot i que no ens afectarà directament, Catalunya patirà aquest dijous, 2 de novembre, els efectes de la potent borrasca Ciarán. El vent, que ja es va percebre ahir als cims del Pirineu, serà el principal protagonista de la jornada. La pluja i el mal estat del mar faran la resta perquè el dia sigui clarament de tardor. La Generalitat manté activades fins divendres les alertes i els avisos per situació de risc.

De matinada ha plogut en diverses zones del Pirineu. Durant el matí, les precipitacions s’aniran estenent a la resta de Catalunya. Els xàfecs es podran veure localment acompanyats de tempesta. A partir de mitja tarda les pluges quedaran restringides a l’extrem nord-est i al Pirineu.

Les quantitats de pluja podran ser molt abundants (més de 50 litres per metre quadrat) als cims del vessant sud del Pirineu occidental.

Baixa la cota de neu i ràfegues de més de 100 km/h

La cota de neu baixarà espectacularment. Passarà al llarg del dia dels 2.800 als 1.200 metres al vessant nord del Pirineu.

El vent s’anirà reforçant durant el matí i arribarà a ratxes fortes i molt fortes a pràcticament totes les comarques. En l’últim tram de la tarda, el vent més intens es limitarà a la meitat sud, en cotes elevades i a la Costa Brava. Les ràfegues podran superar en alguns cims pirinencs els 100 km/h. El vent serà el principal responsable del mal estat del mar, que serà especialment mogut en nombrosos trams de la costa central.

La temperatura durant la matinada ha pujat. Els termòmetres, en canvi, cauran lleugerament a les zones amb precipitació i més núvols.

Després de Ciarán

Notícies relacionades

Després del pas de Ciarán, la notícia més destacada serà la profunda davallada tèrmica. Les temperatures baixaran divendres molt per sota de la mitjana d’aquesta època de l’any.

Dissabte arribarà una altra borrasca. El mateix, pluja (no gaire), vent i temporal marítim.