Protecció Civil activa la prealerta per fortes ratxes de vent i onatge

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil ha activat una doble prealerta de cara a aquest dijous per fortes ratxes de vent i onatge. Tal com han anunciat en dues publicacions emeses per separat a través de les xarxes socials, s’esperen ratxes de vent superiors a 72 quilòmetres per hora. «Inicialment bufarà al Pirineu i el Prepirineu, i acabarà afectant gairebé tot el país excepte l’interior del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre».

De moment, aquests avisos venen donats pels registres en l’escala de perill per vent i onatge, que actualment se situen en un dos i tres, respectivament. S’ha de recordar que aquest nou temporal

Notícies relacionades

s’integrarà dins de la cadena de borrasques –aquesta última batejada com a ‘Ciaran– que afecten la Península des de la tercera setmana d’octubre, i que han donat la benvinguda definitiva a la tardor després d’una primavera i un estiumés secs del que és habitual.

Quant a l’onatge, els pronòstics avancen possibilitat d’onades més grans de dos metres i mig a tot el litoral català. «Prudència», demanen des de Protecció Civil. Així doncs, com mostren els mapes annexos a aquest tuit, la costa de la comunitat, especialment a la meitat nord, patiran l’impacte de la mala mar aquest dijous.