Pluja i vent

Temps de Catalunya, avui dijous, 19 d’octubre: la borrasca ‘Aline’ porta el primer temporal de la tardor

La Generalitat activa avisos per intensitat i acumulació de pluja i vent en nombroses comarques

L’Ajuntament de Barcelona tanca l’accés als espigons

¿Una tardor més plujosa del que és normal?

Així ens afectarà la borrasca ‘Aline’

FOTOS | Una espectacular tempesta descarrega sobre Barcelona

Es disparen els rescats de muntanya

Temps de Catalunya, avui dijous, 19 d’octubre: la borrasca ‘Aline’ porta el primer temporal de la tardor

Alfons Puertas

2
Es llegeix en minuts

Catalunya rep aquest dijous, 19 d’octubre, el primer temporal de la tardor de la mà de la borrasca ‘Aline’, una pertorbació petita però molt profunda que portarà a partir de la tarda pluges generalitzades, vent i temporal marítim. La Generalitat ha activat en fase de prealerta el pla Inuncat i manté avisos per intensitat i acumulació de pluja, per vent i per onatge en nombroses comarques catalanes. I l’Ajuntament de Barcelona ja ha activat en fase d’alerta el pla d’emergències municipal, que inclou la prohibició d’accedir als espigons i l’hissat de la bandera vermella a totes les platges pel fort onatge i el vent.

Les pluges ja han començat de matinada en comarques de l’oest. Les precipitacions seran intermitents fins a mitja tarda i continuades a partir de llavors.

Els xàfecs arribaran a partir d’última hora de la tarda a la resta del territori. Les pluges podran ser localment fortes a la tarda i no es descarta que vagin acompanyades de tempesta. La quantitat caiguda podria ser molt abundant al Pirineu i el Prepirineu, i «extremadament abundant», segons el Meteocat, al vessant sud i als cims més alts del Pirineu occidental.

Les temperatures mínimes i màximes experimentaran un lleuger descens.

Vent intens

Notícies relacionades

El vent ha començat a bufar amb ratxes fortes de matinada al nord del litoral. El migjorn podrà bufar amb ratxes molt fortes a partir de mitja tarda. A les platges de Barcelona ciutat s’esperen onades de més de 2,5 metres.

Les primeres hores de la matinada de divendres, continuarem amb els últims espeternecs de l’‘Aline’. Quan se’n vagi la borrasca, no desapareixerà del tot la inestabilitat. Dissabte podrà ploure amb certa persistència en comarques del nord. Les temperatures baixaran durant el cap de setmana per sota de la mitjana climàtica d’aquestes altures d’octubre.