Llamps i trons

FOTOS | Una espectacular tempesta descarrega sobre Barcelona: pluja irregular i sorpresa al mar

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

L’àrea metropolitana de Barcelona ha sigut escenari aquesta matinada d’una espectacular tempesta, acompanyada d’un abundant aparat elèctric. Malgrat que la Generalitat havia activat les alertes per risc de pluges, les precipitacions han sigut aïllades i s’han distribuït de manera irregular pel territori.

L’espectacle ha començat passada la mitjanit. Segons el meteoròleg de l’Observatori Fabra Alfons Puertas, la descàrrega de llamps sobre la capital s’ha iniciat a les 0.30 hores i s’ha prolongat fins a les 2.15 hores.

Algunes de les descàrregues han sigut espectaculars i han il·luminat per complet de matinada diverses àrees de l’entorn metropolità. Puertas ha captat com els llamps han caigut també sobre poblacions com l’Hospitalet i localitats del Baix Llobregat.

Com dèiem, les descàrregues de precipitació han sigut irregulars i aïllades. Les imatges han aconseguit captar un d’aquells moments: la pluja cau sobre barris de Barcelona sota la Sagrada Família.

Tromba marina

Notícies relacionades

I per completar l’espectacle meteorològic, una imatge molt poc habitual a Barcelona. La formació d’una tromba marina a prop de la desembocadura del Besòs. Les fotos són enlluernadores.

Passades les 2 del matí, el nucli principal de la tempesta s’ha anat desplaçant mar endins, tot i que encara ha pogut descarregar de passada en punts del nord del Barcelonès i el sud del Maresme. Per avui s’espera que la inestabilitat continuï. Hi haurà precipitacions, però no tan aparatoses com les de matinada.

Temes:

Barcelona Estiu