Temps de Catalunya, avui dimecres, 16 d’agost: xafogor amb núvols

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Després d’una altra matinada sufocant a moltes comarques pròximes a la costa, Catalunya viurà aquest dimecres, 16 d’agost, un dia insegur. Veurem més núvols, que podran significar l’arribada de xàfecs i tempestes, especialment a la meitat occidental.

El cel es mantindrà mig cobert, amb núvols alts i mitjans durant bona part del dia. A la costa i el prelitoral hi haurà núvols baixos al principi i al final de la jornada.

Durant el matí són possibles pluges dèbils a la meitat sud i a l’oest, i no es descarten en altres zones de Catalunya. A la tarda, el risc de precipitació es concentrarà a l’oest, i a la nit, al Pirineu i el Prepirineu occidental. La pluja podrà venir acompanyada de tempesta, tot i que les quantitats d’aigua caiguda seran escasses.

Les temperatures mínimes i les màximes no experimentaran grans canvis: continuaran altes. La Generalitat manté actius avisos per calor intensa i calor nocturna en diverses comarques.

Notícies relacionades

El vent podrà bufar amb ratxes fortes a partir del migdia al nord de la Costa Brava i a la meitat sud del prelitoral.

A partir d’ara, continuarà l’escalada dels termòmetres, que tocaran sostre el cap de setmana i dilluns. La possibilitat de pluja s’esvaeix cada vegada més.