Temps de Catalunya, avui diumenge, 13 d’agost: dia de plena canícula

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

De cara a diumenge, 13 d’agost, pocs canvis respecte a dissabte a Catalunya. Jornada de sol dominant i de calor intensa, amb nits de xafogor i hores centrals del dia en què els termòmetres tornaran a encarar-se a registres entre 4 i 5 ºC per sobre del que tocaria per a aquests dies.

Serà una jornada de cel clar en la majoria del territori, tot i que sí que s’apreciaran núvols baixos fins a mig matí en punts del litoral. A part, durant les hores centrals del dia s’espera un augment de la nuvolositat en zones de muntanya que, tot i així, no desembocarà en precipitacions.

A més del sol, l’altre gran protagonista serà la calor. Tornarà a ser una jornada més de calor intensa, amb màximes en lleuger descens però de nou amb registres que podrien anar-se’n als 40 ºC al Ponent i la vall de l’Ebre. La mínima, en canvi, es mantindrà inalterable, amb la qual cosa tornem a estar abonats a una jornada més marcada per les nits tropicals o tòrrides.

Notícies relacionades

Quant al vent, entre fluix i moderat a gairebé tot Catalunya, però amb la possibilitat de ratxes fortes a la Costa Brava i les terres de l’Ebre.

L’inici de setmana no aportarà cap tipus de sorpresa en el pla meteorològic. Així, dilluns es presenta també amb el sol regnant i els termòmetres a la franja alta.