Primer cap de setmana d’agost

El vent i la calor posen en guàrdia quatre comunitats, inclosa Catalunya

El vent i la calor posen en guàrdia quatre comunitats, inclosa Catalunya

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les altes temperatures i el vent durant aquest primer cap de setmana d’agost ha obligat a activar l’avís groc en quatre comunitats autònomes: Extremadura, Andalusia, les Balears i Catalunya, segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A Catalunya, el vent posa Girona en alerta per vent d’entre 50 i 60 quilòmetres, amb força 7 i onades de fins a tres metres d’altura. La tramuntana està posant dificultats per extingir el foc a Portbou, en el qual han cremat unes 435 hectàrees de terreny i es declara com el primer gran incendi en la comunitat aquest estiu.

Notícies relacionades

A Andalusia, l’Aemet preveu que s’arribi fins a 38 graus de temperatura en zones de les províncies de Cadis, Còrdova, Huelva, Jaén i Sevilla. A més, estan en avís groc per vent i fenòmens costaners a l’estret de Gibraltar, on es poden registrar ratxes de fins a 80 quilòmetres per hora, i llevant de força 7 entorn de Tarifa i mar endins al sud de Trafalgar.

Badajoz i Càceres també es troben en avís per temperatures entre 36 i 38 graus, sobretot a les hortes de la Guadiana i zones del nord de Càceres. Les Balears es troben en alerta groga per fenòmens costaners, amb ratxes d’entre 40 i 65 quilòmetres per hora i vent de força 6 a 7 a Menorca. A Eivissa i Mallorca es preveuen onades d’entre dos i tres metres, amb mar de fons.