Mario Picazo alerta: «Diumenge comencem un episodi molt diferent»

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat que la setmana vinent es registrarà probablement la tercera onada de calor d’aquest estiu a Espanya, que durarà fins dissabte pròxim i que contrastarà amb aquest divendres «inusualment fred» per a l’època de l’any al nord i amb una matinada de dissabte igualment fresca. Però durant el mateix dissabte s’iniciarà un repunt notable de les temperatures que s’anirà reforçant a bona part d’Espanya el cap de setmana i els dies següents.

«Aquesta setmana el tema de conversa ha sigut el de les temperatures. Les que baixen ara i les que tornaran a pujar amb intensitat a finals de setmana i sobretot de cara a la setmana que ve. De nou arriben màximes que en una desena de capitals podrien superar els 40 graus», ha explicat Mario Picazo a Twitter.

Notícies relacionades

«Les onades de calor les estem vivint a molts racons del planeta: a Espanya, Itàlia, Grècia... fins i tot als Estats Units la calor ha sigut molt intensa en les últimes setmanes. L’any passat també va ser extrem a Europa per la calor. Va ser un dels més calorosos. Però el 2023 el podria superar», ha afirmat el meteoròleg.

«A partir de dimecres començarem a notar canvis de temperatures. Prenent Madrid com a referència, divendres hi havia una màxima de 30 graus i una mínima de 17. Les nits tropicals ja gairebé no existiran. La setmana que ve hi haurà 25 graus de mínima i 40 de màxima. Diumenge comencem un episodi molt diferent del d’aquests dies», conclou.