El Meteocat avisa: aquest dia arriba un canvi brusc de temps

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

El mes d’agost arriba aquest dimarts i només dos dies després Catalunya registrarà un sobtat i destacat canvi de temps. Així ho ha advertit el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), que en les xarxes socials ens avisa: hi haurà un descens de les temperatures i possibilitat de xàfecs.

Segons el Meteocat, el causant d’aquest canvi de temps serà l’arribada d’una massa d’aire més fred en capes altes, que creuarà Catalunya durant divendres. El fenomen més destacat serà la davallada tèrmica, tot i que també arribarà associat un episodi de pluges.

Les temperatures a 5.500 metres d’altitud podran caure en només 48 hores prop de 10 graus, fins a 15 al Pirineu. Com a conseqüència, refrescarà notablement, sobretot a cotes altes.

¿Nevarà?

Notícies relacionades

El Meteocat augura que les precipitacions seran destacades dijous i divendres a les comarques pirinenques i de l’est de Catalunya. «A més, amb el descens de les temperatures podrà nevar als cims més alts del Pirineu», vaticina el servei meteorològic català.

El Meteocat acaba reclamant estar al corrent de les actualitzacions en les prediccions, ja que encara queden dies per a l’esperat canvi de temps.