Avís climatològic

Prealerta per fort vent a Barcelona i al Baix Llobregat

Prealerta per fort vent a Barcelona i al Baix Llobregat

Zugr| Unsplash

1
Es llegeix en minuts

Les alteracions climatològiques continuen protagonitzant aquest estiu a Catalunya i, després de les diferents onades de calor i els últims fenòmens en forma de temporal, ara és el vent el que fuetejarà la costa central del territori.

La Generalitat ha activat una prealerta al Baix Llobregat, al Barcelonès i al Maresme a partir d’aquest migdia i fins a la nit per la possibilitat de vent que superi el llindar de 20 m/s.

Els vents bufaran de component nord a la meitat nord d’Espanya, amb intervals de fort vent a la vall de l’Ebre i tramuntana forta a l’Empordà (Girona), que, al final del dia, podria arribar també a l’est de les Balears.

Així mateix, bufaran de l’oest a la resta del vessant atlàntic i, amb intervals de fort, a l’Estret, Alborán i al litoral cantàbric oriental. Alisis a les Canàries.

La jornada estarà marcada per xàfecs i tempestes localment fortes de matinada al nord-est de Catalunya i al final de la tarda al litoral nord d’Alacant i sud de València, així com per intervals de vent fort o molt fort al litoral català.

Notícies relacionades

En concret, a les illes Balears estaran en risc per onades Mallorca i Menorca, que també estarà en avís groc per rissagues. A més, les pluges posaran en risc les províncies catalanes de Girona, Barcelona i Lleida, i les onades també tindran en risc Girona. Al País Valencià, les precipitacions tindran en avís groc les províncies d’Alacant i València.

A gran part del país predominarà el cel poc ennuvolat sense precipitacions. No obstant, s’espera cel ennuvolat a l’extrem nord peninsular, amb precipitacions febles, que tendiran a remetre, una mica menys probables a Galícia. De matinada s’esperen xàfecs i tempestes localment fortes al nord-est de Catalunya.

Temes:

Barcelona