Roberto Brasero pronostica gairebé 55 graus en aquest lloc aquest cap de setmana: «Rècord històric de calor al món»

Eduardo Briones

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una vegada superada l’onada de calor que s’ha viscut aquests dies a Espanya, el cap de setmana es presenta amb ascensos i descensos tèrmics com a avantsala d’una nova pujada dels termòmetres. Com ja va anunciar l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a partir d’aquest dijous ha començat a remetre l’episodi de temperatures extremes, tot i que l’ambient continua sent molt càlid a la major part del país.

Notícies relacionades

Però no a tot arreu es produiran aquests descensos de les temperatures: la calor que s’espera als Estats Units superarà temperatures mai vistes. Així ho ha anunciat el periodista Roberto Brasero a través del seu compte de Twitter. «Per a calor el que s’espera aquest cap de setmana a la Vall de la Mort a Califòrnia», ha publicat. Allà anuncia que es podria arribar als 130 ºF, que equivalen a uns 54,4 ºC.

Segons ha explicat el meteoròleg Matt Devitt, si aquesta predicció es fes realitat s’igualaria el rècord històric de calor al món. L’últim va ser a la mateixa vall desèrtica situada a Califòrnia (EUA), la Vall de la Mort –Death Valley, en anglès– el 16 d’agost del 2020 quan es van registrar també 54,4 ºC. El 10 de juliol del 1913 es diu que els termòmetres van arribar a marcar els 56,7 ºC a l’àrea de Furnace Creek al desert de Califòrnia, però no es tenen prou proves per ser considerada la temperatura més alta mai registrada.